
Spanac Bechamel cu carne de vita
Spanac Bechamel cu carne de vita- o idee nemaipomenit de gustoasa pentru un pranz in familie. Spanacul cu sos Bechamel este una dintre mancarurile noastre preferate, se face usor, rapid si este foarte gustos. Uneori il servim cu oua ochiuri, alteori cu carne la grill sau simplu.
Bine de stiut!
- Sosul Bechamel este un sos simplu preparat din doar 3 ingrediente: din unt/ ulei, faina si lapte. Se adauga si condimente dupa gust cu sare si piper sau nucsoara. Nucsoara este o prietena fidela a sosului Bechamel, ii da un gust nemaipomenit.
- Sosul Besamel poate fi mai fluid sau mai gros in functie de preferinta fiecaruia, iar acesta se face la focul mic spre mediu.
Spanacul
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
- Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%. Deci, consumati cu incredere spanac chiar si congelat.
Ingrediente:
- 300 gr spanac
- 4-5 linguri de ulei
- 2 linguri cu faina
- 450 ml lapte
- nucsoara
- sare
- piper
- oua ochiuri
- 350 carne de vita
- 3-4 linguri de sos Teriyaki pentru marinarea carnii de vita
Cum preparam Spanac Bechamel cu carne de vita
1.Mai intai taiem subtire carnea de vita si o marinam in sos Teriyaki. Acesta poate fi inlocuit cu 2 linguri de ulei, sare, piper, ardei boia. Lasam carnea la rece timp de 15 minute, timp in care preparam spanacul.
2.Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie adaugam faina si amestecam energic. Adaugam repede si laptele si apoi spanacul tocat marunt. Trebuie sa ne miscam rapid, caci faina se ingroasa aproape imediat ce o adaugam uleiului.
Amestecam si lasam mancarea sa se gateasca timp de 5-6 minute.
Potrivim mancarea cu sare, piper si nucsoara. Simplu si rapid, nu?
3.Punem apoi 3-4 linguri de ulei intr-o tagaie si prajim la foc iute carnea de vita marinata in sos Teriyaki. Este nevoie sa gatim carnea cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand incepe sa se rumeneasca frumos, nu mai mult, caci se va intari si va deveni gumata.
Servim mancarea de spanac cu oua ochiuri si carne de vita. Pofta buna!