
Mancare de conopida cu carne de porc
Mancare de conopida cu carne de porc este o mancare de toamna, o mancare foarte gustoasa, satioasa si santoasa. Se prepara fara prajeala si este foarte usor de facut. Eu de-abia astept toamna sa gatesc mancaruri cu conopida sau sa fac conopida pane. Este extrem de gustoasa. Prima data am mancat conopida intr-un restaurant bulgaresc si mi-a placut tare mult. De atunci, utilizez cat de des pot conopida in bucatrie. In afara de muraturi 🙂
Cateva sfaturi!
- Carnea de porc necesita fierbere inainte de a o adauga in mancare.
- Inlocuiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui si vom avea o mancare gustoasa de conopida cu carne de pui.
- Reteta usoara. Aceasta mancarfe se pregateste foarte usor, iar rezultatul este unul de zile mari.
Ingrediente:
- 500 gr carne de porc
- 1 conopida mica sau jumatate de conopida mare
- 1 ceapa mare
- 2 ardei kapia ( 1 rosu, 1 verde)
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- ardei boia
- frunze de telina sau de patrunjel
Cum preparam Mancare de conopida
1.Mai intai portionam carnea de porc si o fierbem.
2.Dizolvam pasta de tomate in apa calduta. Conopida o desfacem in manunchiuri si o tinem in apa rece timp de 15-20 de minute pentru a indeparta diferitii inamici din aceasta, daca exista. Ardeiul il tocam julienne, iar ceapa cubulete.
3.Punem carnea fiarta intr-un vas termorezistent, adaugam ceapa, ardeiul si conopida si turnam pasta de tomate. Lichidul trebuie sa fie suficient astfel incat sa acopere legumele si carnea.
4.Dam mancarea la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute sau pana cand considerati ca este gatita suficient. La final adaugam frunze de telina tocate marunt. Acestea ii vor da un gust deosebit de bun mancarii noastre. Pofta buna!
Va recomand sa incercati si conopida pane. Este foate gustoasa!