Ciorbe/SupeLegumeMancaruri

Supa crema de dovleac

O supa foarte gustoasa din dovleac, ma declar extrem de multumita de rezultat, mai ales ca suntem in peajma sarbatorii de Halloween.

 

Ingrediente:

  • 1/2 dovleac, aprox 500 g
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 50 g unt sau ulei
  • 50 g smantana
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper

Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute.

Dupa ce au fiert legumele, le pasam cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical. Punem pe foc 500 ml apa cu sare sau Delikat dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam supa rezultata peste dovleacul pasat si punem din nou la fiert pentru aprox. 10-15 minute.

Adaugam smantana fie direct in supa, fie deasupra.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker