Ciorbe/SupeLegumeMancaruri

Supa crema de dovleac

O supa foarte gustoasa din dovleac, ma declar extrem de multumita de rezultat, mai ales ca suntem in peajma sarbatorii de Halloween.

 

Ingrediente:

  • 1/2 dovleac, aprox 500 g
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 50 g unt sau ulei
  • 50 g smantana
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper

Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute.

Dupa ce au fiert legumele, le pasam cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical. Punem pe foc 500 ml apa cu sare sau Delikat dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam supa rezultata peste dovleacul pasat si punem din nou la fiert pentru aprox. 10-15 minute.

Adaugam smantana fie direct in supa, fie deasupra.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

77 − = 68

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker