Fasole verde cu usturoi
Fasole verde cu usturoi – o mancare de vara atat de gustoasa, satioasa si usor de preparat. Asa preparau parintii mei pastaile de fasole insa le scoteau in mujdei de usturoi si tare bune mai erau. Noua ne plac pastaile de fasole prajite, in salate, ciorbe sau in diverse mancaruri.
Sfaturi!
- Se pot folosi pastai de fasole verde proaspete sau congelate. Daca folosijm fasole verde congelata, atunci dupa decongelare trebuie sa le scurgem cat mai bine. Indiferent ca folsoim fasole verde proaspata sau congelata, aceasta are aceleasi proprietati nutritive.
- Pastaile de fasole sunt bogate in proteine carbohidrati si vitamine si are un continut scazut de calorii. Pastaile de fasole verde sunt indicate in caz de anemie, previn aparitia osteoporozei, previne imbatranirea prematura-Datorita vitaminei A, reduce riscul de dezvoltare a anumitor celule canceroase,previn formarea infectiilor.
- Reteta usoara. Aceasta este o reteta extrem de usoara de preparare a pastailor verzi. Ingrediente putine si destul de ieftine.
- Se poate servi cu diverse fripturi de pui sau de porc.
Ingrediente:
- 500 gr pastai de fasole verde
- 4-5 catei de usturoi
- 150 gr smantana
- sare
Mod de preparare.
1.Mai intai spalam bine pastaile si le taiem capetele. Apoi le taiem in doua sau in trei, depinde cat de lungi dorim sa le lasam.
2.Prajim pastaile de fasole in ulei incins pana cand prind o culoare aurie.
3.Usturoiul il pisam si il amestecam cu smantana, mararul tocat marunt si un praf de sare.
Servim pastaile de fasole verde cu sos de usturoi. Simplu, nu-i asa? Pofta buna!
O alta varianta de a gati pastaile de fasole este aceasta salata gustosa – https://farfuria-cu-gust.ro/salata-cu-piept-de-pui-si-pastai-de-fasole/