
Mancare de linte cu carne de porc
Mancare de linte cu carne de porc este o mancare foarte gustoasa si usor de preparat. Eu am folosit linte conservata si a fost prefiarta, nu a trebuit sa fie gatita mult timp. In trecut am gatit lintea intr-o supa crema. Si aceea a fost gustoasa, dar si mancarea ne-a placut. Reteta la supa crema o gasiti aici.
Sfaturi utile pentru preparare:
- Lintea face parte din aceeași familie ca și mazărea, fasolea sau năutul, fiind un aliment sățios, sănătos, dar și foarte gustos. Lintea se regaseste sub trei culori: verde, portocalie si neagra.
- Lintea fierbe destul de repede, nu este nevoie sa fie lasata la inmuiat inainte cu mult timp asa cum este cazul fasolei.
- Daca folosim linte conservata, timpul de gatire se reduce si mai mult, in aproximativ 20 de minute este gatita suficient.
- Daca doriti sa preparati o mancare de post gustoasa cu linte, este suficient sa renuntati la carne.
Ingrediente:
- 500- 600 gr carne de porc
- 1 conserva de linte/ 420 gr
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei kapia
- 2 linguri de pasta de tomate
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- piper
- ardei boia
- marar
Mod de preparare.
1.Mai intai calim ceapa tocata julienne impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica.
2.Carnea de porc o taiem cuburi si o prajim in ulei incins.
3.Peste ceapa si morcovul calite, adaugam o cana de apa, pasta de tomate si ardeiul. Adaugam si carnea de porc prajita, sare, piper si ardei boia si acoperim cu un capac. Lasam 15-20 de minute la fiert.
4. Adaugam lintea, acoperim din nou cratita si mai lasam inca 20 de minute la fiert. La final adaugam adaugam marar verde tocat marunt sau orice alta verdeata aveti in casa. Pofta buna!