Tarta cu aluat fraged de casa
Tarta cu aluat fraged de casa
Tarta cu aluat fraged de casa este foarte gustoasa si satioasa. Aluatul de tarta este usor sfaramicios. Ca si legume puteti adauga orice aveti la indemana si o puteti face chiar si fara carne.
Sfaturi!
- Aluatul este suficient pentru o forma de tarta mare si se pliaza atat pentru tarte dulci cat si pentru tarte sarate.
- Inlocuiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui. Indiferent de tipul de carne folosit, aceasta trebuie fiarta inainte de a o utiliza la tarta. Untura se poate inlocui cu unt.
- ! Ai mei iubesc tarta servita cu ketchup la fel ca pizza.
- Reteta usoara. Aceasta reteta este extrem de usoara, spornica si satioasa.
Ingrediente aluat:
- 250 gr faina
- 1 ou
- 50 gr untura moale, dar nu topita
- 50 ml apa rece
- sare
Ingrediente umplutura:
- 5 oua
- 200 gr smantana
- 1/2 broccoli
- 1 morcov
- 250 gr carne de porc
- 1 ardei gras rosu
- sare
- piper
Mod de preparare.
1.Mai intai punem carnea de porc la fiert si morcovul. Dupa ce se fierb, le tocam cubulete.
2.Tocam ardeiul julienne si desfacem broccoli in manunchiuri mici. Broccoli se gateste rapid, nu are nevoie de fierbere inainte de utilizare.
3.Framantam aluatul din faina, untura, ou, apa si sare.Aluatul este uleios, dar nelipicios. Intindem aluatul intr-un cerc si il punem apoi in forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
4.Adaugam legumele in aluatul de tarta, carnea fiarta si tocata si morcovul si turnam ouale batute cu smantana si cu un praf de sare si cu piper. Avem grija sa turnam ouale cat mai uniform deasupra legumelor.
5.Dam tarta la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos. Portionam dupa ce se raceste putin. Pofta buna!
Va las si reteta de tarta cu piept de pui.
One Comment