
Tocana de iepure
Tocana de iepure este o mancare foarte gustoasa si foarte usor de preparat. Noua ne place sa taiem carnea in bucatele mici, insa, daca doriti, puteti sa lasati bucatile intregi. Oricum, este foarte gustoasa si sanatoasa. Este gatita fara prajeala si fara ulei.
Carnea de iepure
- Carnea de iepure este cel mai frecvent incadrata in categoria ” vanat”, insa iepurii sunt din ce in ce mai frecvent intalniti in gospodariile sau fermele celor care locuiesc la casa.
- Carnea de iepure este foarte sanatoasa, are cel mai scazut nivel de calorii, insa cel mai ridicat nivel de proteine.
- Deoarece este gatita fara piele, carnea de iepure absoarbe foarte usor grasimile in care este gatita, de aceea este recomandat sa fie preparata cu cat mai putine grasimi.
Sfaturi!
- Carnea de iepure o spalam bine si o dam intr-un clocot. Abia apoi o taiem in bucati nu foarte mici.
- Inlocuiri. Rosiile in suc propriu pot fi inlocuite cu rosii proaspete decojite.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de tocana de iepure se prepara foarte usor si va fi pe placul si celor mai pretentiosi.
Ingrediente:
- 700 gr carne de iepure
- 1 ceapa mare
- 1 conserva/ 400 gr rosii in suc propriu
- 1 borcan/ 400 gr ciuperci feliate
- 100 gr masline fara samburi
- sare
- piper
- ardei boia afumat
- oregano
- marar
Cum preparam tocana de iepure
1.Mai intai dam intr-un clocot carnea de iapure. Apoi o taiem bucatele, insa nu prea mici caci mai fierbe si se va rupe si mai mult in timpul fierberii.
2.Punem intr-o oala carnea de iepure, o ceapa mare, conserva de rosii si o cana de apa si le punem la fiert. Le lasam 30-35 de minute la fiert, apoi adaugam ciupercile si maslinele, sare, ardei boia afumat, oregno si lasam inca 25-30 de minute la fiert.
3.La final adaugam piper proaspat rajnit si mararul tocat marunt.
- Putem servi tocana cu piure de cartofi, cu salata verde sau chiar simpla. Pofta buna!