Cuscus regal cu tocana de porc
Cuscus regal cu tocana de porc
Cuscus regal cu tocana de porc este o delicatesa culinara cu arome orientale. Cuscusul a capatat popularitate in intreaga lume datorita versatilitatii sale si a capacitatii de a fi combinat cu o varietate de ingrediente pentru a fi adaptat gusturilor diverse. Cuscus regal cu tocana de porc este o imbinare perfecta intre intre gustul bogat al tocanei si savoarea fina a cuscusului. Ideea am gasit-o pe Pinterest doar ca a fost gatita cu carne de vita. Eu am inlocuit carnea de vita cu muschiul de porc si a rezultat un adevarat festin.
Cuscusul
- Cuscusul este o mancare traditionala in tarile arabe din nordul Africii fiind preparat din faina de grau dur si apa formandu-se bilute mici de dimensiuni variabile.
- Cuscusul este o mancare ce se prepara aproape instant. Se clocoteste apa/ supa si se adauga cuscusul. Se acopera oala si se lasa la odihnit 10 minute.
- Cuscusul se poate servi ca fel principal alaturi de legume, se poate servi ca si garnitura sau se poate adauga in salate.
Portii
- Din aceste cantitati mi-au iesit 6 portii de mancare.
Ingrediente:
- 500 gr cuscus
- mix de condimente pentru cuscus ( chimen, enibahar, turmenic)
- aprox 700 gr muschi de porc
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 2 dovlecei
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita ardei boia
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingurita pudra de usturoi
- patrunjel uscat
Cum preparam Cuscus regal cu tocana de porc
1.Mai intai preparam tocana caci dureaza mai mult. Tocam ceapa cubulete si taiem si muschiul de porc in cuburi mai mari. Le punem impreuna la calit si le lasam 10-12 minute sau pana cand carnea devine albicioasa pe toate partile.
2.Amestecam pasta de tomate cu piper, ardei boia si sare si le diluam cu o cana de apa. Adaugam pasta de tomate peste carne, mai adaugam apa astfel incat sa acopere carnea, adaugam si morcovii taiati rondele si lasam tocana la fiert acoperind cratita cu un capac. Lasam la fiert aproximativ 30-35 de minute.
3.Adaugam dovleceii taiati rondele si praful de usturoi si lasam din nou la fiert tocata inca 10-15 minute si tot acoperita cu un capac. La final adaugam patrunjel uscat sau patrunjel verde.
4. Intre timp punem o oala cu 1 litru de apa la fiert, iar in momentul in care clocoteste bine adaugam cuscusul si stingem focul apei. Adaugam 2 linguri cu ulei de masline si condimente pentru cuscus, acoperim oala cu capac si lasam 15 minute cuscusul la gatit. Da, cuscusul se gateste singur in apa clocotita fara sa fie nevoie sa il lasam sa fiarba pe foc.
Dupa cele 15 minute, putem servi tocana de porc cu garnitura de cuscus. Pofta buna!