Checuri/brioseDulciuriPrajituri/torturi

Pandispan cu dulceata de afine si nuci

Pandispan cu dulceata de afine si nuci

Pandispan cu dulceata de afine si nuci – un deliciu pufos si aromat. Este senzational de delicios acest pandispan. Combinatia de dulceata cu nuci coapte este senzatie. Ideea de pandispan cu dulceata am gasit-o pe un site rusesc si mi-a placut tare mult si cum aveam si eu ceva gen prin camara nu aveam cum sa nu il prepar si eu.

Bine de stiut

  • Am copt pandispanul intr-o tava rotunda cu peretii detasabili si cu diametrul de 21 de cm.
  • Am adaugat aproximativ 150 gr dulceata de afine. Aceasta se poate inlocui cu orice alta dulceata aveti la indemana. Punem dulceata deasupra pandispanului si presaram nuca din abundenta.
  • Pastrare. Pastram pandispanul acoperit cu folie alimentara pana a doua zi daca ne ramane.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de pandispan se prepara extrem de usor si cu putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri cu varf cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr dulceata de afine
  • aprox.50 gr nuca 
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Cum preparam Pandispan cu dulceata de afine si nuci

1.Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Spumam albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Continuam mixarea pana cand obtinem o bezea ferma.

2.Mixam galbenusurile cu uleiul doar 30-40 de secunde cat sa incorporam bine uleiul.

3.Adaugam galbenusurile peste albusuri, adaugam  apoi faina, praful de copt si esenta si le incorporam bine cu ajutorul unei spatule.

4. Turnam toata compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam cu ajutorul unei linguri dulceata din loc in loc si presaram nucile ( nu este nevoie sa sfaramam nuca, o lasam cat mai mare).

5.Coacem pandispanul timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam pandispanul la racit( daca avem rabdare) si apoi il scoatem din forma. Portinam si servim. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker