Tentacule de calamar

Tentacule de calamar
Tentacule de calamar congelate am gasit intr-o zi la Profi, iar cum fetitei mele ii plac foarte mult, nu puteam sa le trec cu vederea. Se gatesc usor si rapid si ne -au adus aminte de vacantele de vara din frumoasa Grecia. Daca va plac fructele de mare, cu siguranta ca veti indragi acest preparat. Suficiente pentru 3 portii.
Sfaturi!
- Folosim tentacule de calamar congelate sau proaspete.
- Tentaculele de calamar nu necesita fierbere, se gatesc rapid la tigaie. Cate 7 minute pe fiecare parte si vor fi gatite suficient.
- Se pot praji in 2 ture daca aveti multe tentacule si nu au loc intr-o singura tigaie.
- Se poate folosi usturoi verde sau uscat.
- Se pot servi cu garnitura de cartofi prajiti sau salate.
- Reteta usoara. Calamarul se prepara usor, nu are nevoie de timp mare de gatire si nu avem nevoie de multe ingrediente.
Ingrediente:
- aprox. 500 gr tentacule de calamar
- 2 fire de usturoi verde/ 2 catei de usturoi
- 7-8 linguri de ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel verde
- zeama de la o lime/ lamaie
- sare
- piper
Cum preparam tentaculele de calamar
1.Mai intai desprindem tenatculele de calamar. Baza o taiem rondele si lasam tentaculele lungi.
2.Prajim tentaculele cate 7 minute pe fiecare parte. Daca nu va au loc intr-o singura tigaie, prajim in 2 serii. Eu asa am facut. Am scos prima serie, am spalat tigaia caci la prajire tenatculele isi lasa multa zeama rozalie si am prajit seria urmatoare. Am spalat din nou tigaia si am pus toate tenataculele in tigaie si le-am mai calit un minut impreuna.
2.Adaugam sosul preparat din patrunjel tocat, usturoi pasat, zeama de lamaie, sare si piper si mai lasam un minute pe foc pana cand se intrepatrund gusturile. Miros divin. Gandul la Grecia.
Servim tentaculele calde. Pofta buna!