MancaruriPeste

Orez cu creveti

Orez cu creveti

Orez cu creveti – un fel de mancare foarte gustos, cu un gust cu totul si cu totul deosebit. Am adaugat in mancarea de orez si mazare congelata si pastai de fasole verde, tot congelate, iar crevetii i-am prajit cateva minute dupa care i-am condimantat. Imi place sa condimentez crevetii dupa prajire.

Sfaturi!

  • Se pot folosi legumele ( mazarea si fasolea verde) atat proaspete, cat si congelate. in cazul legumelor congelate, nu este nevoie ca acestea sa fie decongelate inainte de adaugare in mancare.
  • Crevetii se gatesc aproximativ cate 2 minute pe fiecare parte. Daca ii gatiti prea mult, acestia devin gumati si isi pierd gustul.
  • Eu folosesc orez Atifco cu bob bung pentru ce este cu fierbere rapida, in 18 minute este gata.
  • Inlocuiri. Crevetii se pot inlocui cu orice fructe de mare, scoici, caracatite sau cu peste proaspat.
  • Reteta usoara. Mancarea de orez cu creveti este o mancare usoara care se prepara rapid.

Ingrediente:

  • 300 gr creveti 
  • 150 gr orez
  • 100 gr mazare congelata
  • 100 gr fasole verde congelata
  • 1 ceapa mare
  • 70 ml ulei
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ardei boia

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam ceapa, o taiem solzisori si o calim in uleiul incins. Cand incepe sa devina aurie pe margine adaugam o cana de apa, orezul, mazarea si fasolea verde si lasam la fiert.

2.Adaugam apa la nevoie.

3.Crevetii ii prajim in 4-5 linguri de ulei incins. Ii lasam cate 2 minute pe ambele parti. Dupa ce ii scoatem, ii condimentam cu sare, piper si ardei boia si ii lasam deoparte pana cand se gateste orezul.

4.Cand orezul este gatit, adaugam sare, piper, ardei boia si verdeata dupa gust. Servim mancarea de orez cu creveti prajiti. Aceasta mancare se poate servi si cu salata verde sau salata de rucola sau spanac. Pofta buna!

Daca va plac fructele de mare, va recomandam sa incercati sa le gatiti si la gratar, sunt foarte gustoase – frigarui cu creveti si felii de carnati 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 5 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker