Aluaturi sarateMancaruriPastePorc

Coltunasi cu carne tocata

Coltunasi cu carne tocata

Coltunasi cu carne tocata sunt foarte, foarte gustosi si se prepara destul de usor. De obicei, acestia se prepara in zona Moldova, Bucovina, la noi, in zona de sud a tarii, coltunasii nu se gatesc aproape deloc. Insa sunt foarte usor de preparat, la fel ca si taieteii de casa.

Sfaturi!

  • Coltunasii se pot umple cu carne tocata, branza sarata sau dulce sau gem. Se pot fierbe sau se pot coace in cuptor. Ce-i drept, in cuptor nu am facut, insa cred ca ies ca niste biscuiti umpluti.
  • Sunt suificiente 10 minute pentru ca coltunasii sa fiarba in apa clocotita.
  • Se pot pastra pana a doua zi intr-un vas acoperit. Se incalzesc la micrunde si sunt la fel de gustosi.
  • Reteta usora. Coltunasii cu carne tocata se pregatesc foarte usor si cu putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 100 ml apa clocotita
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 420-430 gr faina
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • + 200 gr carne tocata, 1 ceapa mare, sare, piper,oregano, ardei boia pentru umplutura

Cum preparam coltunasi cu carne tocata

1.Mai intai pregatim carnea. Avem nevoie de putina carne, 200 de grame este suficenta. Tocam ceapa marunt si o calim 3-4 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine. Lasam pe foc aprox 14-16 minute pentru a se gati suficient carnea.

2.Preparam apoi coltunaii. Punem faina intr-un bol. Adaugam apa fierbinte amestecata cu uleiul. Batem apoi 2 oua cu sare si le aduagam si pe ele. Framantam un aluat moale, dar nelipicos. Aluatul va fi cald de la apa fierbinte.

3. Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte in foi cat mai subtiri posibil. Decupam cercuri, punem carne in mijlocul lor si strangem capetele. Eu am avut un dispozitiv mic cu ajutorul caruia am strans capetele. Daca nu aveti, nu-i problema, le stragem cu degetele, insa acestea trebuie stranse foarte bine pentru a evita ca umplutura din coltunasi sa iasa la fiert.

4.Punem o oala cu apa la fiert si adaugam jumatate de lingurita de sare grunjoasa. Oala trebuie sa fie umpluta pe jumatate cu apa. Lasam pana cand incepe sa clocoteasca bine si apoi adaugam cativa coltunasi (7-8) si ii lasam sa fiarba fix 10 minute, Ii scoatem pe un patou si adaugam urmatoarea serie de coltunasi si tot asa pana ii terminam.

5.Pentru sos am procedat astfel. Am calit o ceapa mare tocata cuburi. Am adaugat o conserva de rosii tocate in suc propriu. Am adaugat o cescuta de apa, oregano, sare, piper si am lasat 13-15 minute la fiert.

Servim coltunasii cu sos de rosii. Pofta buna!

Uitati si coltunasii umpluti cu branza sarata.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 + = 36

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker