MancaruriPui

Tocana taraneasca de pui

Cu un gust usor dulceag, tocana taraneasca de pui este atat de gustoasa incat cu siguranta veti repeta si voi reteta.

Ingrediente:

  • carne de pui
  • 500 g ceapa
  • 500 g rosii
  • 50 ml ulei
  • supa de pui/ apa
  • 3-4 fire de usturoi/2-3 catei
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1/2 lingurita de zahar

Mod de preparare tocana taraneasca de pui.

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin.

In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute.

Adaugam rosiile tocate cuburi mai mari si usturoiul tocat rondele si lasam in continuare pe foc pentru inca 10 minute. Adaugam supa de pui ( 1 cana) sau apa daca nu aveti supa de pui si lasam 15 minute la fiert.  Adaugam sare si 1/2 lingurita de zahar la final + patrunjelul tocat marunt.

Servim tocana cu mamaliguta, razuim un cub zdravan de telemea si adaugam si carne de pui.

Pofta buna!

 

 

Sursa: https://www.bucataras.ro/retete/tocana-taraneasca-de-pui-cu-ceapa-si-rosii-71816.html

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 5 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker