
Cu un gust usor dulceag, tocana taraneasca de pui este atat de gustoasa incat cu siguranta veti repeta si voi reteta.
Ingrediente:
- carne de pui
- 500 g ceapa
- 500 g rosii
- 50 ml ulei
- supa de pui/ apa
- 3-4 fire de usturoi/2-3 catei
- patrunjel verde
- sare
- 1/2 lingurita de zahar
Mod de preparare tocana taraneasca de pui.
Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin.
In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute.
Adaugam rosiile tocate cuburi mai mari si usturoiul tocat rondele si lasam in continuare pe foc pentru inca 10 minute. Adaugam supa de pui ( 1 cana) sau apa daca nu aveti supa de pui si lasam 15 minute la fiert. Adaugam sare si 1/2 lingurita de zahar la final + patrunjelul tocat marunt.
Servim tocana cu mamaliguta, razuim un cub zdravan de telemea si adaugam si carne de pui.
Pofta buna!
Sursa: https://www.bucataras.ro/retete/tocana-taraneasca-de-pui-cu-ceapa-si-rosii-71816.html