Aluaturi dulci/foietajeBiscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuri

Turta dulce cu glazura

Turta dulce cu glazura

Turta dulce cu glazura am facut pentru a doua oara luna aceasta. Prima tura s-a evaporat rapid din platouri, asa ca am repetat operatiunea. Insa ca sa mearga mai repede, de data asta am format bilute din aluat pe care la final le-am glazurat. Puteti intinde foi din aluat si sa le decupati dupa placul vostru.

Sfaturi!

  • Am adaugat in compozitia de turta dulce o jumatate de lingurita de condiment pentru vin fiert( praf, condimentele au fost maruntite). Acesta se poate inlocui cu ghimbir macinat, insa reduceti la jumatate cantitatea.
  • Turta dulce se pastreaza pana la 2 saptamani fie in cutii ermetic inchise, fie pe platou in bucatarie ( am facut proba si nu se intaresc nici de sunt pastrate pe platou).
  • 5 gr de bicarbonat fac minuni, nu este mult.
  • Neaparat aluatul trebuie sa stea la frigider cel putin 12 ore. In acest timp se va inatari. La inceput este extrem de fluid, dupa 12 ore de frigider este mai tare, insa lipicios.Adaugam faina la intins foile.
  • Daca intindem foi subtiri si decupam forme, coacem fix 7 minute la 180 de grade. Daca facem bilute, coacem 13 minute.

    Ingrediente:

    • 175 g miere
    • 270-280 g faina
    • 1 ou
    • 100 g unt
    • 5 g bicarbonat
    • 1 lingura de lapte
    • 1 lingura de cacao
    • 70 g zahar
    • 1 lingura de scortisoara
    • 1 lingurita condiment pentru vin fiert

    Pentru glazura:

    • 50 gr albus de ou
    • 200 gr zahar pudra
    • 1 lingurita de zeama de lamaie
    • 1 lingurita de amidon

Mod de preparare.

 

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.

2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 12- 24 de ore.Este foarte moale cand il preparam, insa dupa ce sta la rece, se va intari suficient. Asa arata aluatul a doua zi: 

3.Formam bilute de marimea unei nuci sau chiar mai mari si le punem in tava pastrand o distanta de cel putin 1 cm intre ele. Acestea se vor lati foarte mult in timpul coacerii.

4. Dam turta dulce la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o coacem fix 13 minute. Nu este nevoie de mai mult timp caci se va intari cand se raceste.

5.Lasam turta dulce la racit si pregatim glazura: mixam albusul 2-3 minute pana cand se spumeaza. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 4-5 min. Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mai mixam 2-3 minute.

6.Ornam turta dulce dupa plac si o lasam pe platou pana cand glazura se intareste.

 

Va las si reteta de turta dulce de post – DE POST

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 1

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker