DulciuriPrajituri/torturi

Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars este un tort delicios si racoros. Blat usor amarui, crema delicioasa de zahar ars si ornat cu frisca. Eu am copt tortul in forma de chec din yenna si pot spune ca imi pare rau ca am facut intr-o forma atat de mica. L-am devorat la o singura masa. Data viitoare fac compozitie dubla pentru tort, clar.

Sfaturi!

  • Caramelizam zaharul intr-o tigaie si il intindem in vasul de yenna imediat ce il luam de pe foc. Puteam sa il caramelizam si in vasul in care dorim sa coacem tortul.
  • Daca folositi o tava rotunda cu diamentrul de 24 de cm, dublati cantitatile. Acestea sunt suficiente pentru o forma mica, sau o forma de chec.
  • Lasam tortul sa se raceasca in vasul in care l-am copt si apoi il dam la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noaspte.
  • Trecem lama cutitului pe marginile tortului, apoi il rasturnam pe un platou.
  • Reteta usoara. Poate va pare complicat, insa este extrem de simplu de facut aceste tort.

Ingrediente blat:

  • 3 oua
  • 3linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf cu faina
  • 1 lingura cu cacao
  • esenta de rom

Ingrediente crema de zahar ars:

  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 7 linguri de zahar
  • esenta de vanilie

+ frsica pentru ornat

Mod de preparare.

1.Mai intai caramelizam 4 linguri de zahar intr-o tigaie si apoi intindem usor cu o lingura pe fundul si peretii unui vas de yenna sau chiar in vasul in care am caramelizat zaharul daca alegeti sa faceti tortul intr-o forma rotunda.

2.Apoi punem ouale si zaharul intr-un bol si me amestecam bine cu telul. Adaugam si laptele si esenta si amestecam tot cu telul. Turnam aceasta compozitie pentru zaharul caramelizat si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam la copt 25 de minute.

3.Intre timp pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si incorporam usor. Adaugam faina, apoi cacao si esenta si dupa fiecare ingredient amestecam cu o spatula.

4.Punem cu o lingura compozitia de blat peste crema de zahar ars si dam din nou la cuptor pentru inca 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

5.Lasam tortul la racit, apoi il dam la frigider pentru cateva ore. Trecem un cutit cu lama lata pe marginile tortului pentru a-l desprinde bine de peretii tavii si il rasturnam pe un platou. Ornam cu frisca sau dupa preferinta. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 + = 23

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker