Tort de piscoturi cu capsuni si ciocolata
Un tort rapid, gen tiramisu, dar adaptat foarte mult. In plus, nu contine cafea si nici galbenusuri crude si pot manca si cei mici fara probleme. Pentru una dintre creme am folosit 500 g capsuni congelate, dar se pot folosi si proaspete.
Ingrediente:
- 5oo g capsuni
- 500 ml frisca lichida indulcita
- 250 g mascarpone
- 350 g finetti
- 1 plic de ciocolata calda
- 1 lingura de zahar pudra
- piscoturi
Mod de preparare tort de piscoturi cu capsuni si ciocolata.
1.Mixam jumatate din frisca lichida si adaugam capsunile blenduite bine si o lingura de zahar pudra. Mai mixam un minut.
2. Mixam spuma si restul de frisca lichida si adaugam mascarponele si finetti. Mai mixam 1 minut sa incorporam bine.
3. Ciocolata calda o dizolvam intr-un bol cu apa calda.
4. Trecem piscoturile cateva secunde prin ciocolata calda si tapetam cu ele peretii si fundul vasului in care facem tortul ( eu am facut tortul intr-o tava cu peretii detasabili, iar la final doar am scos inelul detasabil).
5. Adaugam crema de capsuni, adaugam un alt strat de piscoturi trecute prin ciocolata calda, apoi crema de ciocolata.
6. Mai adaugam un strat de piscoturi, apoi ornam dupa preferinta. Dam tortul la rece 2-3 ore.
Pofta buna!