DulciuriPrajituri din albusuriPrajituri/torturi

Rulada din albusuri cu mere si crema de branza

Aveti idee cat de buna este combinatia asta de mere cu scortisoara si crema de branza? Si mai ales ca iarasi aveam multe albusuri stransa in frigider. Incercati si voi, sunt curioasa ce parerea aveti! 🙂

Ingrediente blat:

  • 230 g albus de ou ( o cana)
  • 200 g zahar
  • 5 linguri de faina
  • +1 mar
  • +scortisoara
  • +1 lingura zeama de lamaie

Ingrediente crema:

  • 100 g crema de branza (Hohland)
  • 50 ml frisca lichida indulcita
  • optional o lingura de zahar pudra

Mod de preparare rulada din albusuri cu mar si scortisoara.

Tapetam tava cu hartie de copt si  presearam mar taiat cuburi mici. Presaram scortisoara si zeama de lamaie.

Albusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam faina cu ajutorul unei spatule. Punem compozitia peste marul din tava, intinde usor cu lingura si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute, sau pana cand incepe sa se aureasca usor.

Rasturnam rulada pe un prosop de bucatarie, dezlipim usor harta de copt si rulam. Lasam rulada in prosop sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema de branza: amestecam crema de branza cu frisca lichida si cu o lingura de zahar ( sau dupa gust). Am amestecat crema de branza cateva minute cu lingura, nu cu mixerul si o dam la rece pana cand se raceste rulada.

Ungem rulada cu crema de branza, pudram cu zahar pudra si portionam.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker