Mancare de spanac
Mancare de spanac este foarte, foarte gustoasa, insa si extrem de sanatoasa. Spanacul isi pastreaza aproape toate proprietatile chiar si atunci cand este congelat. Asa ca nu ezitati sa utilizati spanac chiar si congelat. Mancarea asta este facuta cu sos Bechamel si este atat de gustoasa, ai mei o adora. Chiar si copilul. Cand aude ca facem mancare de spanac este foarte bucuroasa. De data asta am folosit spanac congelat.
Bine de stiut!
- Sosul Bechamel este un sos simplu preparat din doar 3 ingrediente: din unt/ ulei, faina si lapte. Se adauga si condimente dupa gust cu sare si piper sau nucsoara. Nucsoara este o prietena fidela a sosului Bechamel, ii da un gust nemaipomenit.
- Sosul Besamel poate fi mai fluid sau mai gros in functie de preferinta fiecaruia, iar acesta se face la focul mic spre mediu.
Spanacul
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
- Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
Ingrediente:
- 300 gr spanac
- 4-5 linguri de ulei
- 2 linguri cu faina
- 400 ml lapte
- nucsoara
- sare
Cum preparam mancarea de spanac.
1.Mai intai punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie adaugam faina si amestecam energic. Adaugam repede si laptele si apoi spanacul tocat marunt. Trebuie sa ne miscam rapid, caci faina se ingroasa imediat ce o adaugam uleiului.
2.Amestecam si lasam mancarea sa se gateasca timp de 5-6 minute.
Potrivim mancarea cu sare si nucsoara. Simplu si rapid!
- Mancarea de spanac cu sos bechamel se poate servi cu oua ochiuri sau cu piept de pui la grill. Pofta buna!