
Vinete umplute cu carne de curcan sunt o idee de mancare nemaipomenit de gustoasa, la care se foloseste putina carne. Se poate folosi si piept de pui sau carne de porc, dar in acest caz vor iesi mai uleioase( carnea de porc este mai grasa). Pentru vinete umplute cu carne de curcan am folosit doar jumatate de piept, aprox. 250 g carne.
Ingrediente vinete umplute cu carne de curcan:
- aprox. 250 g piept de carne de curcan
- 4 vinete
- 2 rosii
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- miezul de la 1 vanata
- 50 ml ulei
- 30 g cascaval
- sare
- piper
- oregano
- patrujel
Mod de preparare vinete umplute cu carne de curcan
Mai intai taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul.
Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care adaugam si rosiile si miezul de la o vanata tocate marunt.
Mai lasam 10 minute pe foc, adaugam sare, piper si oregano si umplem vinetele.
Adaugam 1 cana de apa in tava si dam la cuptor pentru aprox. 30 de min.
Cand sunt gata adaugam cascaval ras si patrujel. Pofta buna!
Sunt foarte gustoase cu smantana!