Carne de porc cu legume inabusite
Carne de porc cu legume inabusite este o varianta foarte sanatoasa de a gati carnea de porc. In plus este si foarte gustoasa si foarte frageda. Legume se pot adauga dupa gust pe langa crtofi. Noi am servit aceasta mancare cu ardei copti scosi in otet. Un deliciu!
Cateva sfaturi!
- Asezam mai intai carnea pe fundul vasului in care vom gati mancarea. Astfel ne asiguram ca aceasta va fi gatita suficient. Eu am folosit un vas ceramic.
- Asigurati-va ca folositi un vas termic cu capac. Daca nu aveti un vas cu capac, atunci trebuie sa adaugati mai multa apa astfel incat sa fie si legumele acoperite de apa.
- Adaugati frunze de telina ca si verdeata. Vor da un gust senzational mancarii. Acestea se pot inlocui cu frunze de patrunjel.
- Reteta usoara si sanatoasa. Fiind o mancare la care nu am folosit prajeala si doar legume proaspete, aceasta este foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 700 gr carne de porc
- 2 cartofi mari
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 1 rosie mare
- 3 ardei grasi
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- frunze de telina
Cum preparam Carne de porc cu legume inabusite
1.Mai intai portionam carnea si o punem in vasul termic. Presaram deasupra ei sare, piper si ardei boia. Eu am avut pulpa de porc, insa merge si muschi.
2.Adaugam cartofii taiati cuburi, ardeiul, ceapa, rosia si morcovul taiate cat mai mari. Adaugam si cateii de usturoi taiati si ei in 2-3 parti. Adaugam o ceasca de apa, 100 ml, adaugam ulei, sare, piper si ardei boia si acoperim oala cu capacul. Dam mancarea la cuptorul setat la 200 de grade pe functia de ventilatie .
3.Lasam mancarea o ora la cuptor, apoi amestecam si mai dam la cuptor inca 20 de minute. Luam apoi capacul, adaugam telina tocata marunt si mai dam inca 10-15 minute la cuptor. Pofta buna!