
Ciocanele marinate
Ciocanele marinate sunt atat de fragede incat cu siguranta vor fi si pe placul vostru. Este o friptura rapida, gustoasa, iar servite cu o salata alaturi sunt nemaipomenite.
Sfaturi pentru preparare ciocanele marinate
- Ciocanelele se pot inlocui cu aripioare.
- Ciocanelele marinate pot fi incluse si intr-un meniu festiv, precum si intr-unul de zi cu zi.
- Reteta usoara. Aceasta este o reteta extrem de usoara pentru care sunt necesare doar cateva ingrediente: carne de pui, mustar, miere si condimente.
Ingrediente:
- 1 kg ciocanele/ 7-8 buc
- 1 lingurita de miere
- 2 linguri de mustar
- 3-4 linguri de apa
- sare
- piper
- ardei boia
Mod de preparare.
1.Mai intai este necesar sa curatam ciocanelele de eventualii fulgi sau pielita de la capatul acestora. Apoi le crestam din loc in loc.
2.Preparam un ametsec din mustar, miere si restul condimentelor. Diluam acest amestec cu cateva linguri de apa si dam fiecare ciocanel prin acest amestec.
3.Punem ciocanelele direct in vasul in care le coacem si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos, apoi le intoarcem pe partea cealalta. In aproximati o ora vor fi gata.
- Putem servi ciocanelele marinate cu salata de varza, de rosii sau de castraveti sau chiar cu salate preparate cu maioneza. Pofta buna!
Va sugeram sa incercati si reteta noastra de copanele in aluat de paine, sunt foarte, foarte gustoase.