MancaruriPui

Aripioare crispy cu fulgi de porumb

Aripioare crispy cu fulgi de porumb

Aripioare crispy cu fulgi de porumb sunt foarte foarte gustoase, crocante la exterior si suculente la interior. Fulgii de porumb se maruntesc in functie de preferinte. Mie imi plac mai mari. Aripioarele crispy se pot servi ca atare, ca gustare sau ca parte a unei mese principale. Pot fi insotite de diverse sosuri, precum sosul de usturoi, sosul barbeque sau sosul picant. Ca garnitura, se pot adauga legume gatite sau proaspete sau diverse salate. Acest preparat este prezent aproape in toate meniurile restaurantelor fast-food americane

Reteta usoara. Aceasta reteta se prepara foarte usor si cu putine ingrediente. In plus, se prepara foarte rapid nefiind nevoie sa petrecem prea mult timp in bucatarie.

Inlocuiri. Fulgii de porumb se pot inlocui cu pesmet.

Pastrare. Daca va raman aripioare, acestea se pastreaza fara probleme la frigider.

Ingrediente:

  • 8-9 aripioare
  • 300 gr fulgi de porumb
  • 3 oua
  • 3 linguri cu faina
  • sare
  • piper
  • ardei boia

Cum preparam Aripioare crispy cu fulgi de porumb

1.Mai intai sfaramam fulgii de porumb cu ajutorul unui sucitor daca dorim sa ramana mai mari. Se pot marunti si la blender, insa vor fi maruntiti complet.

2.Amestecam ouale cu faina, adaugam sare, piper si ardei boia.

3.Aripioarele le portionam in 3 parti de la incheieturi. Partea cea mica, varful, nu il folosim.

4.Dam aripioarele prin amestec de ou, apoi prin fulgi de porumb si le prajim in ulei incins. Le scoatem pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei. Pofta buna!

  • Noi am servit aripioarele cu sos de maioneza la minut cu usturoi. Acest sos l-am preparat astfel. Am pus un ou, 100 ml ulei, 1 lingura de zeama de lamaie, sare si piper in vasul inalt al unui blender vertical. Am pornit mixerul vertical tinandu-l 7-8 secunde pe fundul vasului, apoi l-am ridicat usor. Cu miscari usoare am lasat mixerul si l-am ridicat la suprafata maionezei de 2-3 ori. La final am adaugat 2 catei de usturoi pisati. Nu dureaza mai mult de 1 minut sa faci aceasta maioneza.

Va recomand si o alta reteta de aripioare, aripioare cu sos barbeque.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 2 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker