MancaruriPui

Aripioare cu sos barbeque

Aripioare cu sos barbeque

Aripioare cu sos barbeque sunt super, super  gustoase. Mai la propriu, mai la figurat, aici se potriveste perfect zicala ” mananci de te lingi pe degete”  🙂  Fiind acoperite cu un sos dulceag, acestea sunt nemaipomenit de gustoase. Sosul Barbeque face toti banii. Am facut in trecut si cu pulpe de pui, insa va spun drept ca aripioarele sunt mai gustoase.

Cateva sfaturi!

  • Sosul barbeque il adaugam de-abia spre sfarsitul procesului de gatire a carnii, in ultimele 10 minute.
  • Carne. Se pot folosi pulpe de pui, aripioare sau carne de porc sau de vita.
  • Cu acest sos se poate marina si carnea la gratar. In cazul in care gatiti carnea la gratar, atunci marinam carnea cu sosul barbeque inainte sa o frigem.
  • Se pot servi aripioarele cu sos barbeque cu cartofi prajiti, piure sau salate proaspete.
  • Reteta usoara. Aceasta este o reteta usora pentru prepararea careia avem nevoie de putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 7-8 aripioare de pui
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • ulei de masline

Pentru sosul barbeque:

  • 3 linguri de ketchup dulce
  • 2 linguri cu miere
  • 1 lingura cu mustar
  • 1 catel  mare de usturoi

Cum preparam Aripioarele cu sos barbeque

1.Mai intai taiem aripioarele de pui in 3 de la incheieturi. Varful de aripoara eu nu l-am folosit.

2.Punem aripioarele intr-un vas de yenna sau in orice tava si presaram deasupra lor sare, ardei boia dulce si piper si ulei de masline aproximativ 4-5 linguri.

3.Dam aripioarele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute. Daca avem functie de ventilatie la cuptorul electric, este indicat sa o folosim pe aceia. In tava aripioarel isi vor lasa zeama, o lasam acolo  si intoarcem aripioarele astfel incat sa fie rumenite pe ambele parti.

4.Preparm sosul barbeque din ketchup, mustar, miere si usturoi pasat si il adaugam in tava cu arioare. Le rostogolim bine prin sos si le dam din nou la cuptor pentru inca 10-12 minute.

La final am presarat deasupra aripioarelor susan, insa acest ingredient este optional.

Pofta buna!

Sper ca v-a placut reteta noastra!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker