MancaruriPui

Aripioare crispy

Aripioare cu fulgi de porumb sunt exact ca cele de la KFC, se fac repede si sunt foarte gustoase. Noi am facut un sos tzatziki pentru ele de data asta.

Ingrediente:

  • 1kg aripioare de pui,
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 300-350 g fulgi de porumb
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce/iute

Mod de preparare aripioare crispy.

Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.

Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.

Eu am adaugat peste faina si sare, piper si ardei boia dulce ( daca vreti sa fie picante, puteti folosi ardei boia iute ).

Aripioarele se dau intai prin faina, apoi prin ou, apoi prin fulgii de porumb si se pun in ulei incins la prajit.

Le lasam la foc mediu pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servet de bucatarie pentru a absorbi execsul de ulei.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker