Chiftele din carne de miel
Chiftele din carne de miel sunt una dintre cele mai gustoase mancaruri cu carne de miel. Am pornit de la reteta de Izmir köfte – celebrele chiftele turcesti din zona Izmir. Sotul a zis ca sunt geniale, deci ma declar multumita.
Despre carnea de miel
- Este o bogata sursa de proteine si vitamina B12 necesara in formarea celulelor rosii in sange.
- Carnea de miel are culoarea roz, iar grasimea trebuie sa fie alba.
- Carnea de miel fraged este mult mai usor de digerat.
- Daca aveti surplus de carne, aceasta se poate pastra in pungi la congelator.
- Reteta simpla: aceasta este una dintre cele mai simple retete de chiftele. Se pregatesc la cuptor din putine ingrediente: ceapa, carne de miel, usturoi, sare si piper. Nu se adauga ou.
- Tineti cont de faptul ca aceasta este o carne atoasa. Eu am tocat-o la robotul de bucatarie si mi-au ramas multe „piei” pe care le-am eliminat.
Ingrediente:
- 700 gr carne de miel
- 2 cepe medii
- 1-2 fire de usturoi verde
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde.
2.Adaugam sare, piper si oregano si amestecam.
3.Formam chiftele mai mari ( se vor restrange foarte mult in timpul gatirii) de forma micilor si le punem intr-un vas de yenna. Nu este nevoie sa mai adaugam ulei caci isi vor lasa multa grasime acestea. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si le lasam 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna!
Daca va intereseaza si alte retete cu carne de miel sau oaie, accesati urmatorul link – https://farfuria-cu-gust.ro/retete/oaie/
2 Comments