Pizza cu crenvursti si mozzarella
Am vazut zilele trecute la o emisiune tv o pizza cu mozzarela. Arata atat de bine! Iar pizza este unul dintre felurile de mancare care ne place si a doua zi. Asa ca am facut repede 2 pizza gustoase. Din acest aluat imi iese 2 pizza medii, dar depinde si cat de subtire doriti blatul. Daca il faceti foarte subtire, pot iesi 3 pizza.
Ingrediente blat:
- 500-550 g faina
- 200 ml apa calduta
- 25 g drojdie proaspata
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
Pentru umplutura:
- 250 g mozzarella
- 100 g cascaval
- 3-4 crenvursti
- 150-200 g salam
- 1 borcan de ciuperci feliate/ 380 g
- 1 ardei gras rosu
- 100 g masline
- 2 linguri pasta de tomate
Mod de preparare pizza cu crenvursti si mozzarella.
Pregatim aluatul: dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul, sarea si zaharul, iar la final faina si framantam aluatul. Lasam la dospit la loc calduros pentru 1 ora.
In timpul cat sta aluatul la dospit, taiem restul de ingrediente, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. Crenvurstii nu i-am fiert, i-am lasat cruzi si i-am taiat rondele, iar salamul l-am taiat julienne.
Pasta de tomate am amestecat-o cu 1 lingura de apa sa o diluez putin.
Ungem tava cu ulei si punem jumatate din aluatul de pizza pe care il intindem cu degetele direct in tava. Imi da ceva de furca de fiecare data, eu il intind, el revine la forma initiala, dar nu il intindem cu sucitorul sub nicio forma. Ungem blatul de pizza cu sosul de tomate, presaram un strat subtire de cascaval ras, apoi punem ingredientele alese.
La final mai adaugam un strat subtire de cascaval ras si dam pizza la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute, nu mai mult. Adaugam feliile subtiri de mozzarella si mai dam pizza inca 2 minute la cuptor.
Pofta buna!
2 Comments