AlteleVacante si calatorii

Budapesta- obiective turistice

Budapesta- obiective turistice

 

Budapesta- obiective turistice sau ce poti face 4 zile aici.

Supranumită Parisul Europei sau Perla Dunării, Budapeste este o mare  capitală europeană foarte frumoasă cu un farmec aparte. Este un oraș cu multe obiective turistice, un oraș cu mijloace de transport foarte bine puse la punct și destul de safe. În cele 4 zile cât am stat aici, ne-am deplasat exclusiv cu mijloacele de transport în comun.

Drumul până la Budapesta

 

  • Se poate ajunge aici fie cu avionul, fie cu mașina. Noi am ales cea de-a două varianta, foarte neinspirată de altfel. Din sudul țării sunt aproximativ 850 de km ce se străbat în aproximativ 10-11 ore.
  • La intrare în Ungaria trebuie să aveți vigneta valabilă. Această se poate achiziționa de la benzinăriile Mol din România, imediat după trecerea vamei  sau online aici – https://hu-vignette.com/ro/

Obiective turistice

 

Atunci când mergi cu un copil mic, încerci să găsești obiective turistice care să îl bucure în primul rând pe el. Însă în Budapesta sunt atât de multe de făcut încât am avut 4 zile pline. Arm ai fi fost de vizitat insula Margareta, însă am fost epuizați, am lăsat-o pentru o călătorie ulterioară.

 

1.Tropicarium – acest loc ne-a impreisonat cel mai mult. Este situat într-un mall la periferia orașului. Aici am văzut rechini, pisici de mare, multe acvarii cu diferiți pești, broaște țestoase.

 2.Grădina Zoologică– este imensă, am admirat aici girafe, urși polari, elefanți, flamingo.

3.Bastionul Pescarilor– clădirea care m-a impresioant  cel mai mult și care oferă o imagine superbă asupra orașului.

 

4.Biserica Sfântul Matyas aflată în imediată vecinătate a Bastionului Pescarilor, o construcție impresionantă cu acoperiș colorat  – locul unde Sissi a fost încoronată că regina a Ungariei.

5.Parlamentul Ungariei– un alt edificiu impresionant. Dacă optați pentru o croazieră pe Dunăre seara, veți fi și mai impresionați, acest edificiu iluminat este spectaculos.

 

6.Croaziera pe Dunăre. Dacă va aflăți în acest oraș, nu puteți rată o croazieră la apus. Seara, orașul se transformă. Însă este rece seară, așa că nu strică un hanorac în plus. Nouă ni s-au oferit paturi călduroase care au fost binevenite deși am fost în luna iunie.

7.Piața Eroilor – una dintre cele mai mari și mai impresionante piețe din oraș. În imediată apropiere a acestei piețe se află Muzeul de Arte frumoase.

8.Castelul Buda. Inițial am ajuns aici fără să știm ce castel este, însă ne-a impresionat priveliștea pe care o oferea asupra părțîi de peste Dunăre, Pesta.  Pentru că orașul este împărțit în două părți separate de Dunăre: Buda și Pesta. În Buda găsim Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Biserica Sfântul Matyas, Citadella care acum se află în construcție( chiar și celebrul Pod cu lanțuri a fost tot în construcție), Galeriile Gellert. În Pesta regăsim toate celelalte obiective turistice.

9.Bazilica Sfântul Ștefan– o biserica imensă și foarte frumoasă atât la interior cât și la exterior aflată aproape de Parlamentul Ungar. Aici se organizează concerte uneori.

10.Muzeul de ciocolată aflat foarte aproape de Parlament, la etajul unu al unei cofetării oferă ciocolată și marțipan delicioase. Am cumpărat de aici cele mai bune bomboane de ciocolată cu marțipan și cireșe.

  1. Puteți urca la Castelul Buda cu funicularul. Este o scurtă călătorie care îi încânta pe cei mici.

 

Autobuzele 5 și 105 leagă Pesta de Buda, dacă doriți să ajungeți aici, este mult mai ușor cu autobuzul. Autobuzul 5 te lasă chiar în spatele castelului Buda.

  1. Vizitați Vaci Utca, stradă Vaci –  o străduță cu multe terase cu prețuri accesbile și mâncare bună. La capătul acestei străzi de găsește Marea Piață Acoperită, locul unde se găsesc suveniruri din belșug, celebrul paprika, mezeluri și altele.

Sfat!

  • Purtațiîncălțări lejere, deoarece Budapesta este un oraș care se cere străbătut la picior. Sunt multe obiective turistice care așteaptă să fie vizitate.
  • Biletele de autobuz sunt universale, merg și pe tramvai sau metrou, însă sunt valabile doar în ziua achiziționării.  În stații există panouri electronice care te anunță cu privire la timpul când sosește autobuzul.
  • Faceți o plimbare și la lăsarea serii, este un oraș superb și seară. Și nu este periculos.
  • Schimbați forinți la casele de schimb valutar, Change, deși marea majoritate a magazinelor acceptă plata cu cardul.
  • Gustați Kurtos kalacs cu înghețată de la patiseria de pe Vaci Utca.

Cazare

Am fost cazați la Impulso Fashion Hotel– un hotel superb cu mic dejun gustos, iar că și distanță se află la 3 stații de autobuz de centrul orașului. Micul dejun a fost abundent si calitativ, iar la orice moment al zilei am avut cafea si sucuri gratuite. Am acordat nota 10 acestui hotel.  În această zona am întâlnit foarte mulți români, unii lucrau în Budapesta, alții aveau propriile lor afaceri. Ne-am imprietenit cu o romanca ce lucra aici. La plecare chiar am primit cadou o cutie de bomboane si magneti de frigider.

Atenție la fusul orar, Budapesta este cu o ora în urmă României.

Budapesta- obiective turistice sau ceea ce noi recomandam sa vizitati daca ajungeti aici . Am mai fst si la Muzeul Iluziilor, foarte dragut si acesta insa incomparabil cu cel de la Veliko Tarnovo. Copilului i-a placut mult, insa.

Vacanțe frumoaseva dorim!

Nota! Daca v-a placut hotelul unde ne-am cazat, puteti rezerva cu un simplu click aici.

 Booking.com

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker