Biban de mare in sos de mustar
Biban de mare in sos de mustar este o optiune gustoasa, sanatoasa si sofisticata, care impresioneaza prin gustul sau unic. Bibanul de mare, cunoscut si sub numele de lup de mare, este apreciat pentru carnea sa alba, delicata si bogata in arome. Combinat cu sos de mustar, acest preparat devine o adevarata incantare culinara, potrivit pentru mesele de zi cu zi cat si pentru ocazii speciale.
Bine de stiut!
-
- Sosul de mustar dulce- acrisor ii da un gust senzational pestelui. In trecut am folosit acest sos si pentru marinarea carnii de pui si iese la fel de gustoasa.
- Biban de mare. Putem folosi biban de mare, fie el proaspat sau congelat, sau macrou.
- Pestele necesita dezosare. Ii indepartam capul si coada, apoi il desfacem in 2 pe lungime si ii scoatem sira spinarii.
- Pestele se gateste usor, in aproximativ 25-30 de minute preparatul nostru va fi gata.
Ingrediente:
- 4 buc biban de mare
- 2 linguri cu mustar
- 1 lingurita cu miere
- sare
- piper
- ardei boia dulce
Cum preparam Biban de mare in sos de mustar
1.Mai intai curatam pestele. Ii indepartam capul si coada, apoi il desfacem in 2 pe lungime si ii scoatem sira spinarii. Rezultatul este un peste deschis in forma de fluture. Facem taieturi de aproximativ 2 cm pe ambele parti avand grija ca mijlocul sa ramana netaiat.
2.Punem pestele in tava tapetata cu hartiede copt si intoarcem acele taiaturi laterale facute, le rasucim in aceeasi directie.
3.Preparam amestecul pentru sos din mustar, miere, sare, piper si ardei boia. Ungem fiecare peste cu acest amestec si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos. In acest timp casa se umple de miresme atat de imbiectoare caci noi am degustat imediat o portie de peste. Sa aveti pofta!