
Cartofi cu carnati in sos Bechamel
Cartofi cu carnati in sos Bechamel – o mancare gustoasa, satioasa si usor de facut. Copilul este fan carnati, asa ca stiam de la inceput ca ii va placea aceasta mancare. Si noua ne-a placut foarte mult si am servit-o cu salata de rosii. Si neaparat calduta. Este o idee excelenta pentru un pranz sau cina in familie.
Cateva sfaturi!
- Cartofii necesita fierbere. Nu se gatesc suficient de mult la cuptor incat sa devina moi.
- Sosul Bechamel este un sos simplu preparat din trei ingrediente: unt, lapte si faina. Se adauga si condimente dupa gust, sare, piper sau nucsoara. Nucsoara este o prietena fidela a sosului Bechamel , ii da un gust nemaipomenit.
- Sosul Bechamel poate fi mai fluid sau mai gros, in functie de preferintele fiecaruia.
Ingrediente:
- aprox. 700 gr cartofi
- aprox. 400 gr carnati
- 3-4 rosii mari
- 35 gr unt
- 1 lingura cu varf cu faina
- 400 ml lapte
- sare
- piper
- nucsoara
- patrunjel si marar verde
Cum preparam Cartofi cu carnati in sos Bechamel
1.Mai intai curatam cartofii, ii taiem rondele si ii punem la fiert. Ii lasam pana cand incep sa fiarba, sa nu se sfarame.
2.Preparam sosul Bechamel. Topim untul, adaugam faina si apoi adaugam in fir subtire laptele. Amestecam energic cu o lingura de lemn si lasam la foc mediu pana cand incepe sa se ingroase.
3. Intr-un vas de lut sau de yenna punem un strat de cartofi, adaugam felii de rosii si felii de carnati. Adaugam sos Bechamel, apoi alt strat de cartofi, rosii si carnati. Acoperim cu sos Bechamel si ornam cu rosii, carnati si cartofi. Adaugam sare si piper dupa gust si dam mancarea la cuptor pentru 25-30 de minute. La final adaugam verdeata.
- Eu am montat mancarea in 3 vase de lut medii.
Pofta buna!