Tort Cupola Regala
Un tort racoritor, de vara, rapid si mai ales delicios. Gem folositi de care aveti, de care doriti. Eu am facut o singura foaie de rulada pe care am taiat-o in doua oarti egale si mi-au rezultat 2 rulade. Tava mea a avut 36/39 de cm. Daca nu aveti tava asa mare, puteti sa coaceti 2 rulade, fiecare din cate 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 de faina. Cate oua folositi, atatea linguri de zahar si tot atatea de faina.
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- gem de cirese
- 300 ml frisca lichida
- 2 linguri de iaurt
- 1 lingura de zahar pudra vanilat
- 7-8 caise ( orice fructe)
Mod de preparare tort Cupola Regala.
Pregatim mai intai foaia de rulada. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile apoi treptat faina si incorporam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute.
Inmuiem un prosop de bucatarie curat in apa si punem foaia de rulada pe prosop. Desprindem usor hartia de copt de pe rulada.
Taiem in doua parti egale, ungem cu gem si rulam. Infasuram rulada in prosopul ud.
Mixam frisca lichida impreuna cu iaurtul si zaharul vanilat. Zahar puteti adauga dupa gust. Eu doar 1 lingura am pus.
Tapetam un castron mare cu folie alimentara si punem felii de rulada atat pe fundul cat si pe peretii castronului.
Punem cate un strat de frisca, adaugam caise taiate marunt si tot asa pana cand terminam frisca si se umple cupola.
Daca ne mai raman felii de rulada, le punem peste frisca. Dam la rece 30 de minute, dupa care rasturnam pe un platou.
Pofta buna!