Ciocolata Bounty facuta acasa
Ciocolata Bounty facuta acasa
Ciocolata Bounty facuta acasa este un deliciu. Noi o iubim pe cea din comert, iar dupa aceasta reteta ies suficiente portii, aproximativ 15 portii, insa depinde de marimea pe care o dati fiecarei ciocolate. Eu aveam o cutie de lapte condensat cumparata inca din toamna de la Lidl si astepta cuminte in debara sa fie transformata in Kinder felie de lapte, caci prajitura asta este nemaipomenita. Insa, azi i-am venit de hac. Am schimbat planurile si am facut batoane de ciocolata si, surpriza: au fost identice cu cele din comert.
Sfaturi!
- Folosim lapte condensat pentru prajituri, din acela gros, nu din acela pentru cafea. Atentie!
- Compozitia nu trebuie sa fie prea tare. Se intareste in 20 de minute daca o dam la frigider.
- Dam la rece batoanele inainte sa le dam prin ciocolata si dupa ce le dam prin ciocolata. Sunt suficiente 15-20 de minute pentru a se inchega suficient.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de batoane de ciocolata este extrem de usoara si de rapida. Si mai ales fara coacere si fara folosirea aragazului. Avem nevoie de lapte condensat, nuca de cocos, unt si ciocolata.
Ingrediente:
- 397 gr/ o cutie de lapte condensat
- 180 gr nuca de cocos
- 40 gr unt
- 250 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
Mod de preparare.
1.Mai intai punem intr-un bol laptele condensat, nuca de cocos si untul moale taiat cubulete. Amestecam cu mana usor pentru a incorpora si untul foarte bine. Amestecul este lipicios.
2.Cu mana curata formam batoanele de nuca de cocos pe care le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la rece pentru 15-20 de minute.
3.Topim ciocolata in cuptorul cu microunde. Eu am folosit ciocolata amaruie amestecata cu ciocolata cu lapte. Dam fiecare baton prin ciocolata si il punem din nou pe hartia de copt. Le dam din nou la frigider pentru 15-20 de minute. In acest timp ciocolata se va intari. Sunt delicioase! Pofta buna!
Va sugerez sa incercati si prajitura Bounty facuta acasa caci si aceasta este minunata!