Ciorbe/SupePesteSupa crema
Supa crema de legume cu creveti

Supa crema de legume cu creveti
Supa crema de legume cu creveti este una dintre cele mai gustoase si mai hranitoare supe cu o textura apetisanta. Ideea de supa crema cu creveti este nemaipomenita, noua ne-a placut tare mult. Culoare supei este data de broccoli, leguma preferata a fetei mele pe care incerc sa o prepar in moduri cat mai variate. Am facut supa cu broccoli, budinca, paste, tarta sau uneori il fierb si il servim ca si garnitura pentru diverse preparate.
Sfaturi!
- Legume. Folosim orice legume avem la indemana, insa broccoli si cartofii trebuie sa fie nelipsite pentru o textura cremoasa.
- Pastrare. Daca ne ramane pentru a doua zi, supa crema se pastreaza perfect in caserole sau cratite acoperite.
- Crutoane. Recomand prepararea crutoanelor acasa. Taiem 4-5 felii de paine in cubulete, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le stropim cu ulei de masline, presaram ardei boia si usturoi granulat si le dam 10 -12 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Ingrediente:
- 3 cartofi mari
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 broccoli mediu
- 100-150 gr creveti
- sare
- piper
- ardei boia
Cum preparam Supa crema de legume cu creveti
- Mai intai curatam legumele, le taiem in 2 sau in 4 si le punem la fiert in suficienta apa cu sare.
- Cand sunt cartofii fierti, adaugam broccoli desfacut in manunchiuri mici si le lasam la fiert inca 6-7 minute.Tulpina de broccoli, poate fi si ea adaugata. În felul acesta, devine uşor de consumat şi vă oferă fibre de calitate superioară, un ajutor obligatoriu pentru tranzitul intestinal. Eu am adaugat o parte din tulpina taiata cubulete.
- Blenduim legumele si adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust.
- Intre timp prajim si crevetii timp de 5-6 minute, apoi ii scoatem si presaram deasupra lor sare, piper, ardei boia.
Servim supa crema cu creveti si crutoane de casa. Pofta buna!