Ciorbe/Supe
Ciorba de perisoare traditionala

Astazi o ciorba de perisoare traditionala, cu o noua retete pentru perisoare. Ies minunate!
Ingrediente ciorba de perisoare traditionala:
- 500 g carne tocata
- 150 g orez
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 ou
- suc de rosii facut acasa cu rosii cherry/ bulion
- 50 ml ulei
- leustean
- sare
Mod de preparare ciorba de perisoare traditionala:
Mai intai calim ceapa tocata julienne impreuna cu morcovul ras in ulei incins doar pentru cateva minute. Adaugam apa si sucul de rosii si lasam la fiert.
Intre timp pregatim perisoarele. Punem orezul pentru 10 miute in apa clocotita si-l lasam la foc mic. Amestecam apoi 100 g din orez cu carnea si cu oul si omogenizam bine. Restul de orez il punem in ciorba.
Fomam perisoarele pe care le punem pe rand in ciorba clocotita.
Daca este nevoie, mai adaugam apa si lasam sa fiarba bine si perisoarele. La final adaugam leusteanul si potrivin de sare.
Pofta buna!