Ciorbe/Supe

Ciorba de legume cu afumatura

O ciorba cu un gust foarte bun, dat in special de afumatura. Se poate folosi kaiser, costita afumata sau chiar carnati afumati.  In general faceam ciorba de dovlecel cu afumatura, acum am adaugat si alte legume.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2-3 cartofi
  • 500 g afmatura
  • 150 gsmantana
  • 70 ml ulei
  • sare
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare ciorba de legume cu afumatura.

Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la calit.

Adaugam apa, cartofii si dovleacul dat pe razatorea mare. Eu am avut la congelator la punga amestecat cu morcov.

Lasam la fiert 25-30 de minute. Luam ciorba de pe foc si o lasam cateva minute la racorit, potrivim cu sare si sare de lamaie dupa gust. Punem smantana intr-un bol mare, adaugam in fir subtire 2-3 polonice din ciorba fierbinte si amestecam continuu.  Apoi luam cu polonicul din bol si turnam in fir subtire in cratita cu ciorba amestecand continuu. Adaugam si verdeata tocata marunt.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker