Ciorba de legume cu afumatura
O ciorba cu un gust foarte bun, dat in special de afumatura. Se poate folosi kaiser, costita afumata sau chiar carnati afumati. In general faceam ciorba de dovlecel cu afumatura, acum am adaugat si alte legume.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2-3 cartofi
- 500 g afmatura
- 150 gsmantana
- 70 ml ulei
- sare
- marar
- patrunjel
Mod de preparare ciorba de legume cu afumatura.
Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la calit.
Adaugam apa, cartofii si dovleacul dat pe razatorea mare. Eu am avut la congelator la punga amestecat cu morcov.
Lasam la fiert 25-30 de minute. Luam ciorba de pe foc si o lasam cateva minute la racorit, potrivim cu sare si sare de lamaie dupa gust. Punem smantana intr-un bol mare, adaugam in fir subtire 2-3 polonice din ciorba fierbinte si amestecam continuu. Apoi luam cu polonicul din bol si turnam in fir subtire in cratita cu ciorba amestecand continuu. Adaugam si verdeata tocata marunt.
Pofta buna!