Ciorbe/Supe

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este una dintre cele mai apreciate ciorbe in randul romanilor. Fie ca o pregatim la zi de sarbatoare sau pentru un pranz in familie, ciorba de perisoare este iubita de la mic la mare. Unele persoane adauga orez prefiert in compozitia de carne pentru perisoare pentru a impiedica destramarea acestora in timpul fierberii. Exista insa mici secrete care te vor ajuta sa faci perisoarele perfecte.

Sfaturi!

  • Inainte sa formam perisoarele umezim mainile in ulei amestecat cu otet.
  • Atunci cand se ridica la suprafata ciorbei, perisoarele incep sa se fiarba. Nu amestecam in oala sa nu le sfaramam, asteptam sa se ridice singure la suprafata.
  • Inainte sa adaugam perisoarele in ciorba, adaugam o ceasca de apa rece pentru a evita ca ciorba sa fiarba in clocot cand adaugam perisoarele. Asa ne asiguram ca nu se vor desface perisoarele.
  • Reteta usoara. Ciorba de perisoare se prepara usor si rapid.

Ingrediente:

  • 450-500 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1 ardei kapia
  • 100 gr orez
  • 1 ou
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • sare de lamaie
  • marar 
  • patrunjel

Mod de preparare.

1.Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la fiert. O lasam 15 minute si adaugam ardeiul, telina si orezul si le lasam inca 20 de minute la fiert apoi adaugam pasta de tomate. De obicei foloseam doar 1-2 felii de telina, insa de data asta am pus mai multa si i-a dat un gust deosebit de bun ciorbei mele.

2.Dupa inca 10 minute adaugam o ceaca de apa sa nu clocoteasca ciorba si adaugam perisoarele. Pentru perisoare amestecam carnea tocata cu 1 ou mare si un praf de sare. Punem intr-o farfurie adanca otet si ulei in proportie de 1:1. Trecem palmele prin acest amestec si formam perisoarele pe care le adaugam in ciorba.

3.Pe masura ce incep sa fiarba perisoarele se ridica la suprafata. Mai lasam 25 de minute la fiert si adaugam verdeata, potrivim de sare si sare de lamaie sau zeama de lamaie. Puteti adauga si bors Magic sau Delikat in functie de preferinte. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker