Ciorbe/SupeRetete internationale

Supa Minestrone cu paste

Supa Minestrone cu paste

Supa Minestrone cu paste este o supa foarte, foarte consistenta, hranitoare si versatila. Aceasta este o supa de origine italiana care se prepara cu paste sau orez sau cu paste si orez. In ciuda faptului ca nu se adauga carne, aceasta supa este foarte consistenta, este o supa groasa ce combina multe sortimente de legume.

Bine de stiut

  • Puteti adauga orice tip de paste aveti la indemana, fie scoici, spaghete, fusilli, penne, melcisori. Daca adaugati spaghete, ar trebui sa le rupet in in 3-4 astfel incat sa nu fie atat de lungi in supa.
  • Pastele se adauga in supa in ultimele 8 minute pentru a nu se gati excesiv de mult.
  • Supa Minestrone se poate servi fara paine datorita adaosului de paste.
  • Trebuie ca supa sa aiba suficienta zeama deoarece pastele vor absorbi zeama dupa racire si s-ar putea sa va treziti fara zeama la supa ­čÖé
  • Reteta usoara si rapida. Fiind o supa de legume, iar legumele gatindu-se cat se poate de rapid, aceasta supa se prepara in maxim 50 de minute.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 1 conserva de rosii in suc propriu
  • 2 morcovi
  • 1/2 pastranc
  • 1 ardei
  • 1/2 conserva de fasole fiarta / aprox. 200 gr
  • mazare congelata sau conservata aprox. 100 gr
  • frunze de spanac proaspete sau congelate
  • aprox 100 gr paste
  • 50 ml ulei
  • sare
  • leustean verde

Cum preparam supa Minestrone cu paste

1.Mai intai punem ceapa si morcovii taiati cubulete la calit in uleiul incins. Lasam 4-5 minute sau pana cand ceapa devine translucida.

2.Adaugam rosiile in suc propriu, adaugam pastranacul, mazarea si suficienta apa, acoperim oala cu capac si lasam ciorba la fiert aproximativ 30 de minute.

3.In ultimele 8-10 minute adaugam pastele, frunze de spanac  si boabele de fasole fierte si potrivim de sare.Eu am folosit spaghete pe care le-am rupt in bucati mai mici. La final adaugam si leusteanul tocat marunt si iata supa! Simpla si gustoasa! Pofta buna!

Din categoria supelor/ ciorbelor fara carne va recomand si ciorba de fasole verde.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

77 − 73 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker