Ciorba cu oase de porc si varza acra

Ciorba cu oase de porc si varza acra
Ciorba cu oase de porc si varza acra este o ciorba gustoasa. Prima data am mancat ciorba cu varza acra la soacra mea, ciorba cu „zdrente” o numea ea 🙂 La noi, in zona de sud a tarii nu este prea populara aceasta ciorba, insa mi-a placut mult si am facut si eu de mai multe ori. Am adaugat si zeama de varza de data asta.
Cateva sfaturi!
- Se poate adauga fie varza acrita, fie varza dulce.
- Varza se adauga inca de la inceput in ciorba pentru a fi suficient de fiarta pana la final.
- Sunt suficiente 7-8 frunze de varza.
- Ciorba cu varza este foarte gustoasa si cu afumatura.
- Reteta simpla si usoara. Se folosesc ingrediente care se gasesc usor in gospodarii. Legumele adaugate pot varia in functie de ce aveti la indemana.
Ingrediente:
- oase de porc
- 7-8 frunze de varza
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1/2 de ardei gras
- 1/2 telina mica
- 3 linguri pasta de tomate
- + – 2 cani zeama de varza
- sare
- frunze de telina/ leustean/ patrunjel
Mod de preparare.
1.Mai intai punem oasele de porc la fiert si le dam intr-un clocot. Schimbam apoi apa si punem din nou la fiert. Lasam 20-25 de minute la fiert si spumam cand este nevoie.
2.Adaugam ceapa tocata marunt, morcovul si varza tocata fasii. Lasam la fiert inca 20 de min ute, apoi adaugam pasta de tomate.
3.Adaugam si zeama de varza, ardeiul si telina si mai lasam la fiert inca 20-25 de minute.
4.La final potrivim de sare si adaugam verdeata. Pofta buna!
Va sugerez si ciorba ardeleneasca cu carne de porc.
2 Comments