Ciorbe/Supe

Supa-crema de dovleac cu smantana

Supa-crema de dovleac cu smantana

Supa-crema de dovleac cu smantana este o supa extrem de gustoasa, o supa de toamna, foarte aromata ce se poate servi cu smantana, cu crutoane sau cu kaiser prajit. Noi am preferat-o cu smantana. Dovleacul- leguma vedeta a toamnei este foarte gustoasa, sanatoasa si usor de preparat. In copilarie, mama facea placinta cu dovleac. Si era gustoasa. Foarte gustoasa. Insa, de-a lungul timpului, i-am dat dovleacului si alte intrebuintari. Pe langa diversele ornamente de Halloween ­čÖé Am facut prajituri cu dovleac, foietaje si chiar supa crema.

Sfaturi prentru prepararea Supa-crema de dovleac cu smantana

  • Supa crema de dovleac se prepara foarte usor si din putine ingrediente: dovleac, ceapa, cartofi,sare, piper.
  • Dovleacul fierbe repede, la fel ca si cartofii, in aproximativ 20-25 de minute este gata.
  • Dovleacul este o leguma foarte gustoasa cu un nivel foarte scazut de calorii, insa o sursa extraordinara de vitamina A, bogat in anti-oxidanti si alte vitamine.

 

Ingrediente:

  • aprox. 600 g dovleac fiert
  • 2 cartofi medii
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • delikat
  • smantana ( optional)

Mod de preparare Supa-crema de dovleac .

1.Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem cuburi. Cartofii ii curatam si pe ei si ii taiem cuburi. Ceapa o taiem in 4. Punem toate legumele la fiert.

2.Dupa ce fierb legumele, scurgem o parte din apa si le pasam cu ajutorul blenderului sau al mixerului vertical.

3.Mai adaugam o cana de apa, adaugam sare, piper si un praf de Delikat si mai punem 10 minute la fiert.

4.Inainte de servire ornam cu smantana: facem cerculete si trecem cu scobitoarea dintr-un capat in altul al cercurilor.

Servim supa crema de dovleac cu paine prajita. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

48 − 45 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker