Supa-crema de dovleac cu smantana
Supa-crema de dovleac cu smantana
Supa-crema de dovleac cu smantana este o supa extrem de gustoasa, o supa de toamna, foarte aromata ce se poate servi cu smantana, cu crutoane sau cu kaiser prajit. Noi am preferat-o cu smantana. Dovleacul- leguma vedeta a toamnei este foarte gustoasa, sanatoasa si usor de preparat. In copilarie, mama facea placinta cu dovleac. Si era gustoasa. Foarte gustoasa. Insa, de-a lungul timpului, i-am dat dovleacului si alte intrebuintari. Pe langa diversele ornamente de Halloween 🙂 Am facut prajituri cu dovleac, foietaje si chiar supa crema.
Sfaturi prentru prepararea Supa-crema de dovleac cu smantana
- Supa crema de dovleac se prepara foarte usor si din putine ingrediente: dovleac, ceapa, cartofi,sare, piper.
- Dovleacul fierbe repede, la fel ca si cartofii, in aproximativ 20-25 de minute este gata.
- Dovleacul este o leguma foarte gustoasa cu un nivel foarte scazut de calorii, insa o sursa extraordinara de vitamina A, bogat in anti-oxidanti si alte vitamine.
Ingrediente:
- aprox. 600 g dovleac fiert
- 2 cartofi medii
- 2 cepe
- sare
- piper
- delikat
- smantana ( optional)
Mod de preparare Supa-crema de dovleac .
1.Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem cuburi. Cartofii ii curatam si pe ei si ii taiem cuburi. Ceapa o taiem in 4. Punem toate legumele la fiert.
2.Dupa ce fierb legumele, scurgem o parte din apa si le pasam cu ajutorul blenderului sau al mixerului vertical.
3.Mai adaugam o cana de apa, adaugam sare, piper si un praf de Delikat si mai punem 10 minute la fiert.
4.Inainte de servire ornam cu smantana: facem cerculete si trecem cu scobitoarea dintr-un capat in altul al cercurilor.
Servim supa crema de dovleac cu paine prajita. Pofta buna!
4 Comments