MancaruriPorc

Papricas cu galuste din faina

Papricas cu galuste din faina

Papricas cu galuste din faina este o mancare de origine ungureasca, o mancare foarte gustoasa ce se poate prepara cu carne de pui sau cu carne de porc. Galustile din faina sunt extrem de gustoase, iar secretul unui papricas reusit este utilizarea ardeiului boia dulce sau picant in functie de preferinte. In plus, este o mancare ce se prepara cu usurinta. Ca si gust, acest papricas este similar cu cel din Ungaria. Singura dinferenta sunt galustile cele mici folosite de ei.

Cateva sfaturi!

  • Secretul unui papricas reusit este folosirea ardeiului boia. Se adauga din belsug ardei boia dulce sau amestecat cu ardei boia afumat.
  • Traditional, papricasul se serveste cu galusti, cu orez sau cu cartofi.
  • Pentru prepararea galustilor intai bagam lingurita in sosul fierbinte si apoi luam compozitie si o punem in sos. Astfel, compozitia de galusti nu se va lipi de lingurita.
  • Substituiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui sau de vita.
  • Reteta usoara.

Ingrediente:

  • 500 gr carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri de sos de tomate
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ardei boia dulce
  • patrunjel verde

Cum prepram papricas cu galuste din faina

1.Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam 7-8 minute si adaugam carnea taiata in bucati de marimea dorita. Eu am taiat-o in bucati mai mici pentru a o ajuta sa se gateasca mai repede.

2.Lasam inca 10 minute la calit sau pana cand carnea devine albicioasa si apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de apa.

3.Daca este nevoie mai adaugam apa astfel incat sa acopere carnea. Adaugam sarea, piperul si ardeiul boia si lasam la fiert.

4.Preparam galustele din faina astfel: batem cele doua oua, adaugam faina si un praf de sare si amestecam bine. Galustele le adaugam in sos inainte cu 15 minute sa stingem focul, dar avem grija sa fie suficient sos  sa poata fierbe cum trebuie.

5.Luam o lingurita, o bagam in sos, apoi luam jumatate de lingurita de compozitie de galuste si punem in mancare. De fiecare data cand punem galuste, bagam lingurita in sos fierbinte

6.Lasam la fiert 15 minute, adaugam patrunjelul si putem stinge focul.

Pofta buna!

Noi am servit aceasta mancare cu orez fiert.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 − 18 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker