Ciorbe/Supe

Ciorba de pui cu ou batut

Ciorba de pui cu ou batut

Ciorba de pui cu ou batut este o ciorba gustoasa, groasa si satioasa. Noi suntem iubitori de ciorbe asa ca in fiecare zi prepar un alt fel de ciorba, cu legume, cu carne de pui, cu carne de porc, de vita, cu perisoare sau supe crema. Pe toate le iubim.

Sfaturi

  • Folosim orice carne de pui, aripioare, copanele, coasta sau piept. Daca folosim piept de pui, il taiem cubulete.
  • Adaugam legume in functie de preferinta. Putem adauga cartofi, telina, pastranc, dovlecel, morcov. Eu i-am adaugat si o mana de mazare congelata.
  • Oul il batem bine intr-un bol si adaugam un polonic de ciorba fierbinte peste el. Il turnam apoi imediat in ciorba feirbinte si amestecam. Se vor forma fasii- fasii mai mici sau mai mari de ou. Soacra mea le zice” zdrente”, zice ca face ciorba cu zdrente, iar pe noi ne amuza intotdeauna denumirea asta.
  • Reteta usoara. Ca orice alta ciorba, si ciorba de pui cu ou batut este foarte usor de facut si foarte gustoasa.

Ingrediente:

  • carne de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 2 cartofi medii
  • 1 ardei gras
  • aprox. 100 gr mazare congelata
  • 1 conserva de rosii in suc propriu/ 300 gr
  • 1 ou
  • sare
  • bors la plic sau bors lichid
  • frunze de leustean sau patrunjel verde

Mod de preparare.

1.Mai intai punem carnea impreuna cu ceapa tocata marunt la fiert. Le lasam aproximativ 25-30 de minute si spumam intre timp.

2.Adaugam morcovul si ardeiu tocate marunt si cartofii. Lasam la fiert inca 20 de minute si adaugam conserva de rosii in suc propriu. Daca este conserva cu rosii intregi, atunci trebuie sa le tocati.

3.Adaugam si telina inainte cu 10-15 minute sa stingem focul ciorbei, potrivim de sare si adaugam borsul. La final adaugam verdeata si oul batut. Pentru ou procedam astfel: batem oul intr-un bol si adaugam un polonic de ciorba fierbinte, iar apoi transferam amestecul in toata ciorba si amestecam. Ciorba se va albi si veti vedea cum se formeaza fasii de ou in ciorba. Stingem focul ciorbei. Pofta buna!

Va sugerez si ciorba de praz cu carne de pui.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker