Ciorbe/SupeVita

Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Ciorba de vitel este o ciorba foarte gustoasa. Eu am avut carne de vitel, a fost frageda si moale. Se poate folosi carne de vita, insa trebuie sa o fierbeti mai mult.  Am adaugat bors Magic, la plic, insa  acesta se poate inlocui cu bors clasic, daca va place.

Carnea de vita

  • Ajută la prevenirea anemiei, iar deficitul de fier este una dintre cauzele principale ale anemiei. Carnea de vita este extrem de bogata in fier, in special fier hemic, care se gaseste in produsele de origine animala si acesta este foarte usor de absorbit de catre organism. Copii se confrunta cu deficitul de fier incă de la cele mai fragede varste si din această cauza se recomanda introducerea in dieta acestora consumul carnii de vita cel putin de doua ori pe saptamana.
  • Este bogata in vitamine precum vitaminele B3, B6, B12 si minerale: zinc, seleniu si fosfor. Datorita continutului crescut de vitamine, carnea de vita ajuta in combaterea starilor de oboseala, reglarea colesterolului si a zaharului din sange, contribuie la intarirea sistemului imunitar, sprijina buna functionare a sistemului nervos si formarea globulelor rosii.
  • Este o excelenta sursa de proteine.   100 de gr de carne de vita contine aproximativ 20 de gr de proteine, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sportivii o prefera.
  • Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie lasata la temperatura camerei aproximativ 2 ore.

Ingrediente :

  • 600 gr carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi mari
  • 1 ardei gras
  • 100 gr fasole verde
  • 1 felie de telina mare sau 1/4 telina mica
  • 2 linguri pasta de tomate
  • optional: o lingura de bors Magic
  • leustean 
  • sare

Cum preparam ciorba de vitel

1.Mai intai taiem carnea cubulete. Eu le-am taiat in bucati mici de aproximativ 2 cm/ 2. Cu cat sunt mai mici cubuletele, cu atat fierba mai repede carnea.

2.Punem carnea impreuna cu ceapa tocata cubulete la fiert. Lasam sa dea intr-un clocot si spumam bine supa.

3.Adaugam cartofii si morcovii taiati cubulete si lasam inca 15 minute ciorba la fiert, pana cand cartofii incep sa fiarba. Abia apoi adaugam pasta de tomate. Astfel evitam sa se sfarame cartofii in timpul fierberii. Adaugam si restul de legume si lasam ciorba la fiert pentru 45 de minute. Adaugam apa de cate ori este nevoie.

4.Adaugam borsul inainte cu 5 minute sa stingem focul ciorbei si potrivim cu sare dupa gust. Dupa ce stingem focul ciorbei, adaugam si verdeata. Pofta buna!

Pentru alte reteta din carne de vita, aruncati o privire aici .

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker