Checuri/brioseDulciuriPrajituri/torturi

Chec umplut cu crema de mascarpone

Un desert delicios, foarte simplu de facut pornind de la un chec pufos.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 4 liguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata
  • cacao

Mod de preparare.

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu paful de copt. Daca albusurile sunt batute bine este suficienta faina , daca nu sunt batute bine trebuie sa mai adaugati 1-2 linguri.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

 

Intre timp pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.

Checul, dupa ce s-a racit il taiem in felii pe diagonala.

Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca e mai ramane crema imbracam checul.

Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.

Lasam 1-2 ore la rece.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 15 = 24

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker