
Mancare de vinete cu carne de iepure
Mancare de vinete cu carne de iepure este o mancare gustoasa, un fel de ghiveci cu carne de iepure. Fetei mele i-a placut tare mult desi atunci cand am gatit spunea intruna ca ea nu va manca din carnea de iepuras.
Sfaturi!
- In uleiul in care calim legumele, in acelasi rumenim si carnea de iepure.
- Carnea de iepure este foarte sanatoasa, are cel mai scazut nivel de calorii, insa cel mai ridicat nivel de proteine.
- Se gateste usor. Carnea de iepure fierbe usor si este foarte frageda. Din carne de iepure se pot pregati fripturi, sosuri sau chiar ciorbe.
- Reteta usoara. Mancarea de vinete cu carne de iepure este o mancare extrem de usor de preparat, insa foarte gustoasa.
Ingrediente:
- carne de iepure
- 2 vinete mici
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- patrunjel verde sau uscat
Mod de preparare.
1. Curatam vinetele de coaja si le taiem cuburi. Morcovii ii taiem julienne sau cuburi, la fel si ceapa.
2.Punem legumele la calit si le lasam cateva minute pana cand vinetele par patrunse si incep sa se aureasca usor pe margini.
3.Scoatem legumele calite pe un platou si in acelasi ulei vom cali si carnea de iepure. Nu o lasam sa se prajeasca, ci doar sa devina albicioasa si usor aurie.
4.Punem legumele si carnea de iepure intr-un vas termorezistent. Dizolvam pasta de tomate impreuna cu sarea, piperul si ardeiul boia intr-o cana de apa si le adaugam in tava peste carnea de iepure. Sosul trebuie sa acopere carnea.
5.Dam mancarea la cuptor pentr 45-55 de minute. Adaugam verdeata la final. Pofta buna!
Pentru alte sugestii de preparare a carnii de iepure, va invit sa accesati aceasta categorie