Cornulete cu telemea

Cornulete cu telemea
Cornulete cu telemea sunt ideale de sarbatori. Ies multe, sunt foarte fragede si extrem de gustoase. La noi a fost un succes, iar cea mica a rontait continuu.
Ingrediente:
- 450 g telemea
- 2 oua
- 4 linguri cu varf cu untura
- 750 g faina
- 200 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 plic de praf de copt
- 1 galbens + 2 linguri de lapte pentru uns
- seminte de mac
Mod de preparare.
Punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza sfaramata daca este moale, sau daca este mai tare o dam pe razatoarea mare, adaugam sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam.
Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.
Presaram faina pe blatul de lucru, intindem foi subtiri, taiem fasiile de cornulete si rulam.
Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou amestecat cu lapte, presaram mac ( optional) si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min. Nu le lasam sa se rumeneasca decat putin pe margine ca sa ramana fragede si cand se vor raci. Daca le lasam mai mult, vor fi crocante.
Buna ziua draga mea. M-am uitat cu f mare interes la retetele tale .Desi sant in varsta si am o mare experienta in bucatarie mereu sant curioasa sa vad si altceva nou Felicitari. Mi se par f interesante retetele tale (vezi ca la cornulete in reteta ai uitat sa pui si praful de copt. tinem legatura. Sarbatori Fericite cu SANATATE din Sibiu Maria Savu
Multumesc mult! Verific imediat reteta. Va urez si dumneavoastra sarbatori fericite!