AperitivePreparate de Craciun

Cornulete cu telemea

Fragede si foarte gustoase!

Ingrediente:

  • 450 g telemea
  • 2 oua
  • 4 linguri cu varf cu untura
  • 750 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 galbens + 2 linguri de lapte pentru uns
  • mac

Mod de preparare.

Punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza sfaramata daca este moale, sau daca este mai tare o  dam pe razatoarea mare, adaugam sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam.

Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.

 

Presaram faina pe blatul de lucru, intindem foi subtiri, taiem fasiile de cornulete si rulam.

Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min. Nu le lasam sa se rumeneasca decat putin pe margine ca sa ramana fragede si cand se vor raci. Daca le lasam mai mult, vor fi crocante.

Related Articles

2 Comments

  1. Buna ziua draga mea. M-am uitat cu f mare interes la retetele tale .Desi sant in varsta si am o mare experienta in bucatarie mereu sant curioasa sa vad si altceva nou Felicitari. Mi se par f interesante retetele tale (vezi ca la cornulete in reteta ai uitat sa pui si praful de copt. tinem legatura. Sarbatori Fericite cu SANATATE din Sibiu Maria Savu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker