Supa crema de linte

Supa crema de linte
Supa crema de linte ocupa un loc de cinste in universul culinar al bucatelor sanatoase. Bogata in nutrienti si plina de savoare, aceasta reteta simpla si versatila isi gaseste locul pe mesele din intreaga lume.
Beneficiile lintei
Lintea este bogata in fibre, proteine, fier si alte minerale importante. Consumul regulat de linte poate contribui la mentinerea unei inimi sanatoase, la reglarea nivelului de zahar din sange si la sustinerea digestiei sanatoase. Pentru cei ce urmeaza o dieta vegetariana, lintea este o bogata sursa de proteine.
Bine de stiut
- Lintea fierbe repede, este necesar sa o adaugam in supa atunci cand legumele sunt aproape fierte.
- Reteta versatila. Adaugam legume in functie de preferinta, insa este recomandat sa pastram cartoful alaturi de linte pentru o supa consistenta.
- Instrumente necesare. Avem nevoie de un mixer vertical pentru pasarea legumelor.
- Portii. Aceste ingrediente sunt suficiente pentr 6 portii de supa crema.
Ingrediente:
- 500 gr linte
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- ardei boia
- usturoi granulat
- ulei de masline
- oregano
Cum preparam supa crema de linte.
1.Mai intai calim ceapa impreuna co morcovii taiati rondele in 4-5 linguri de ulei de masline. Este suficient sa le lasam la calit pana cand ceapa devine translucida, aproximativ 6-7 minute.
2.Adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cuburi, acoperim oala cu capac si lasam la fiet timp de 25-30 de minute. Adaugam apoi lintea si usturoiul, adaugam o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de ardei boia, adaugam piper, suplimentam supa cu inca 1-2 cani de apa caci lintea se va umfla in timpul fierberii. Lasam aproximativ 20-25 de minute la feirt. Daca este nevoie, mai adaugam apa.
3.Pasam legumele cu ajutorul unui mixer vertical pana cand devin o pasta fluida.
4.Preparam apoi un dressing pentru supa crema de linte pe care il vom adauga in farfurie deasupra supei. Intr-un polonic metalic am pus 3 linguri de ulei de masline si am adaugat o lingurita de ardei boia, o lingurita de usturoi granulat, 1/2 lingurita de piper si 1/2 lingurita oregano. Tinem polonicul deasupra flacei aragazului sau deasupra ochiului vitroceramic aproximativ 1 minut pana cand uleiul fierbe si devine o pasta groasa impreuna cu condimentele puse.
5.Pentru crutoane am procedat stfel: am taiat 4 felii de paine in cubulete mici. Am pus cubuletele de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am stropit cu ulei de masline, am daugat ardei boia si un praf de sare si le-am dat 10-12 minute la cuptor.
6.Servim supa crema cu putin dressing preparat mai devreme si cu crutoane. Pofta buna!