Paste cu spanac
Paste cu spanac sunt paste gustoase, satioase, dar mai ales sanatoase. Sunt cunoscute benefiicile consumului de spanac, aceste putand fi consumat fie gatit, fie in stare proaspata in salate. Noua ne-au placut tare mult pastele cu spanac. Fata m-a intrebat cum am facut ca pastele astea sa fie atat de bune. Concluzia? Vom mai afce aceste paste si pe viitor.
- Pentru prepararea acestor paste se pot folosi fusilli, farfalle, spaghete sau penne.
Spanacul!
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
- Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
Ingrediente:
- 200 g spanac
- 50 gr Mozzarella razuita/ cascaval
- 2 catei de usturoi
- sare
- 50 ml ulei de masline
- 250 gr paste
Mod de preparare paste cu spanac.
1.Mai intai feirbem pastele in apa cu sare.
2.Calim 2-3 minute usturoiul in uleiul incins, apoi adaugam spanacul. Frunzele de panac trebuie curatate de nervura centrala. Se poate folosi spanac proaspat sau congelat. Lasam spancaul la calit cu usturoiul inca 2-3 minute.
3.Cu ajutorul mixerului bertical, blenduim spanacul pana rezulta o pasta.
4.Scurgem apa pastelor fierte si adaugam crema de spanac. Mai lasam inca 1 minut pe foc, adaugam sare si Mozzarella si amestecam.
Putem servi aceste paste cu piept de pui la grill. Pofta buna!
6 Comments