DulciuriPrajituri din albusuriPrajituri/torturi

Desert Tort Pavlova

Desert Tort Pavlova

Desert Tort Pavlova este un desert delicios crocant la exterior si moale la interior, o bezea duulce, dar ornata cu fructe acrisoare, o combinatie delicioasa. Am facut- o cu teama, mi se parea un desert complicat, dar este foarte simplu, de acum asa voi utiliza albusurile ramase. Doar rabdare iti trebuie, sta mult la cuptor, apoi trebuie sa o lasam la racit, abia apoi o putem orna si consuma. Dar merita asteptarea!

Ingrediente:

  • 200-205 gr albusuri de ou
  • 300 gr zahar tos
  • 20 gr amidon alimentar
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare

Pentru ornat:

  • 200 ml  smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 350 gr zmeura ( eu am avut congelata)
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare.

1.Mai intai cantarim albusurile, adaugam un praf de sare si le mixam bine pana cand incep sa devina o spuma usor intarita. Intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade.

2.Zaharul il amestecam cu amidonul si punem treptat in compozitia de albusuri cate 2 linguri si mixam 3-4 minute dupa fiecare repriza.

3.La final adaugam otetul si mai mixam 5-6 minute. Verificam ca si zaharul sa fie perfect topit, sa nu mai existe granule in compozitie.

4.Punem cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si ii dam forma rotunda de rochie. Mie mi-au iesit si 3 mini pavlova, a fost multa compozitie doar pentru un desert.

5.Dam desertul la cuptor, dar  micsoram temperatura la 110 grade. Eu am lasat usa cuptorului intredeschisa foarte putin ( am pus coada unei linguri de lemn sa tina usa intredeschisa si pontul asta l-am luat de la Clementina Stoicescu). Lasam bezeaua timp de 2 ore in cuptor fara sa deschidem usa deloc. La final am deshis usa cuptorului pe jumatate si am lasat bezeaua sa se raceasca tot in cuptor.

6.Inainte cu 30 de minute de servire am mixat smantana pentru frisca cu zaharul pudra si am adaugat-o deasupra bezelei. Jumatate din cantitatea de zmeura am pus-o intr-o craticioara cu 2 linguri de zahar si am lasat-o la foc mic 7-8 minute, a devenit ca o dulceata.Am ornat Pavlova cu frisca, cu dulceata de zmeura si cu zmeura congelata.

Pofta buna!

 

O alta sugestie de a utiliza albusurile ramase este un pandispan pufos si delicios cu rahat.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker