Pui manastiresc cu smantana si ciuperci
Pui manastiresc cu smantana si ciuperci este una dintre cele mai gustoasa mancaruri gustate vreodata.
De fapt, pentru pregatirea acestei retete am plecat de la reteta de pui manastiresc si am adaptat-o gusturilor noatre. A rezultat cea mai gustoasa mancare cu carne de pui, ciuperci si sos alb. Trebuie pregatita cat mai des 🙂
Ingrediente:
- carne de pui
- 1 borcan mic de ciuperci
- 200 g smantana pentru gatit
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 3-4 catei de usturoi
- 60-70 g unt
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare pui manastiresc.
1.Dam mai intai carnea de pui intr-un clocot si o scoatem pe o farfurie.
2.Punem la calit in untul topit ceapa impreuna cu ardeiul tocate marunt si le lasam 8-10 minute.
3. Adaugam ciupercile feliate peste amestecul de legume si mai lasam inca 7-8 minute sa se caleasca impreuna.
4. Adaugam o cana de apa ( sau supa de pui) si carnea de pui, acoperim cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute.
5. Adaugam smantana pentru gatit, usturoiul pisat, sare, piper si oregano si mai lasam 10 minute la foc mic. Asta-i tot!
Pofta buna!