MancaruriOaieRetete de Paste

Friptura de miel cu garnitura de orez

Friptura de miel este printre prefertele mele. De-abia astept Pastele( ca primvara, de Paste) si toamna,  cumparam miel. Mai ales cu usturoi verde din abundenta iese o minunatie de friptura de miel.

Ingrediente:

  • carne de miel
  • 5-6 fire de usturoi verde
  • 100 g bulion
  • marar
  • 200 g orez
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 50 ml ulei
  • sare

Mod de preparare friptura de miel cu garnitura de orez.

Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugm orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert.

Carnea de miel o punem intr-o tava, daugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor 45-50 de minute, sau pana cand carnea de miel este gatita. Daca este nevoie, mai adagam apa din cand in cand. La final, adaugam in friptura si mararul tocat marunt.

Servim friptura cu grnitura de orez.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker