Friptura de miel cu garnitura de orez
Friptura de miel este printre prefertele mele. De-abia astept Pastele( ca primvara, de Paste) si toamna, cumparam miel. Mai ales cu usturoi verde din abundenta iese o minunatie de friptura de miel.
Ingrediente:
- carne de miel
- 5-6 fire de usturoi verde
- 100 g bulion
- marar
- 200 g orez
- 2-3 fire de ceapa verde
- 50 ml ulei
- sare
Mod de preparare friptura de miel cu garnitura de orez.
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugm orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert.
Carnea de miel o punem intr-o tava, daugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor 45-50 de minute, sau pana cand carnea de miel este gatita. Daca este nevoie, mai adagam apa din cand in cand. La final, adaugam in friptura si mararul tocat marunt.
Servim friptura cu grnitura de orez.
Pofta buna!
One Comment