Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPreparate de Craciun

Fursecuri bicolore cu bombonele

Fragede, aromate si foarte usor de facut, fursecurile sunt pentru copilasi o incantare, mai ales daca ajuta si ei la fabricarea acestora 🙂

Eu le-am facut cu zeama de la cateva felii de sfecla rosie( aprox.1/2 lingurita de zeama), in loc de colorant alimentar si de aceea nu este foarte pronuntata culoarea.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 125 g unt moale
  • 250 g faina
  • esenta de porocale si esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • bombonele de decor

Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam un praf de faina ca aluatul sa fie nelipicios.

Impartim coca in 2 parti egale. Intr-una dintre parti adaugam zeama de la sfecla sau colorant si esenta de vanilie, iar in cealalta parte adaugam esenta de portocale.

 

Rupem jumatate din fiecare parte si intindem foi cat mai subtiri pentru ca la cuptor vor creste. Suprapunem o foaie alba peste una roz si rulam. Dam ruloul prin bombonele, fiti fara grija caci bombonelele nu se topesc la cuptor si taiem felii subtiri pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ies aprox. 40 de fursecuri, dar numarul lor poate varia in functie de cat de groase se taie fursecurile.

 

Le dam la cuptorul peincalzit pentru 8-10 minute maxim.

Nu le lasam mai mult de 10 min ca se intaresc dupa ce se racesc.

Pofta buna!
       

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker